Medewerkers gemeente zetten zich in voor goede doel tijdens HeerenveenDoet

Medewerkers gemeente zetten zich in voor goede doel tijdens HeerenveenDoet

0

HEERENVEEN – Medewerkers van gemeente Heerenveen lezen voor tijdens de pauze op school, verven een geitenhok bij een dagbesteding of koken tijdens een vakantieweek van Humanitas voor kansarme kinderen.

Ze mogen elk jaar één hele werkdag besteden aan vrijwilligerswerk bij een lokale maatschappelijke organisatie. Van de 20 aangeboden projecten via Hart voor Heerenveen gaan 35 medewerkers aan de slag bij negen organisaties.

‘‘Wel 35 mensen van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling zetten zich vrijwillig in voor de gemeente Heerenveen, hoe mooi is dat!”, aldus Rob van der Veen en Amanda IJsselmuiden, coördinatoren HeerenveenDoet 2019 vanuit de gemeente. Geïnspireerd door de Rabo-doet!-dag vorig jaar besloot gemeente Heerenveen dit jaar via Hart voor Heerenveen meer aandacht te vragen voor haar medewerkerbetrokkenheid. Medewerkers van de gemeente willen graag de handen uit de mouwen steken voor het maatschappelijke organisaties. Ze bieden bijvoorbeeld helpende handjes voor een opknapklus of een leuke activiteit voor bewoners of cliënten. Zo gaat een hele afdeling helpen koken tijdens een vakantieweek van Humanitas voor kansarme kinderen. Een andere groep gaat aan de slag in de tuin van Basisschool Sint Jozef. En tijdens de pauze gaan twee medewerkers hier voorlezen aan o.a. anderstalige peuters en kleuters. Ook gaan medewerkers op bezoek bij de buren; zij ontvangen een kijkje achter de schermen bij het Julia Jan Wouters Hospice. Anderen krijgen een kijkje bij de Barones, Vereniging Steunpunt Uitkeringsgerechtigden, Gehandicapten en Minima waar coördinator Bart Koet vertelt hoe het hier reilt en zeilt. Een ander clubje organiseert een gezellig uitje voor cliënten van Talant. Daarnaast mogen cliënten van Talant een dagje meelopen op het gemeentehuis tijdens de bekende Prokkeldag. De handige mensen gaan verven bij Stichting Dierenopvang ’t Heerveld in Luinjeberd en klussen bij dagbesteding It Pakhus in Akkrum.

Hart voor Heerenveen, onderdeel van Caleidoscoop Welzijnswerk, verbindt lokale goede doelen aan het Heerenveense bedrijfsleven in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Meer weten? Kijk op www.hartvoorheerenveen.nl.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend