Leuke activiteiten die je in Heerenveen kunt doen in de zomervakantie

Leuke activiteiten die je in Heerenveen kunt doen in de zomervakantie

0

HEERENVEEN – Wanneer je deze zomer in Heerenveen verblijft, kan het slim zijn om alvast te zoeken naar leuke activiteiten.

Er valt voldoende te beleven in deze Friese stad! In dit artikel zetten we een aantal van de mogelijkheden voor je op een rijtje. Zo hoef jij je de komende zomerperiode niet te vervelend. Je kunt natuurlijk ook buiten Heerenveen van alles ondernemen. Denk aan een mooie fiets- of wandeltocht in het gebied rondom Heerenveen, een tocht per boot over de Friese meren, enzovoorts. Zeker tijdens de warme zomerdagen vind je veel verkoeling in deze meren! Wat zijn jouw plannen?

Bezoek de verschillende sportaccommodaties

Heerenveen is een stad met talloze sportaccommodaties! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een oefenwedstrijd van voetbalclub SC Heerenveen. De club bereidt zich tijdens de zomermaanden voor op het komende seizoen in de Eredivisie. Het kan ook leuk zijn om een openbare training te bezoeken en de favoriete spelers van je kinderen te ontmoeten. Vaak nemen zij na de training de tijd om handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan met fans. Op de website van SC Heerenveen vind je meer informatie over de trainingen.

Zelf sporten in de omgeving van Heerenveen

Naast de mogelijkheid om een training of wedstrijd van de voetbalclub te bezoeken, kun je zelf ook actief bezig zijn tijdens de zomer. Trek erop uit in het Oranjewoud, wat tegen Heerenveen aan ligt. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen! Haal een frisse neus en eindig in het centrum van Heerenveen voor een hapje en drankje.

Een tocht over het water in Friesland

In Heerenveen worden verschillende rondvaarten aangeboden, die zowel binnen als buiten de stad komen. Vaak dient een dergelijke rondvaart vooraf gereserveerd te worden en is het vooral gericht op grotere groepen. Een van de leukste opties die je hierbij hebt, is een rondvaart waarbij tijdens de tocht verschillende hapjes en drankjes geserveerd worden. Een ideaal uitje voor de hele familie! Veel boten zijn voorzien van beschutting, waardoor je hier zowel op een warme als druilerige zomerdag gebruik van kunt maken. Een heel ontspannen en daarbij culinair uitje op het water!

Zwemmen binnen Heerenveen of in je eigen tuin

Niet alleen wandelen of fietsen in het Oranjewoud is een optie, wanneer je actief bezig wilt zijn. Ook kan het leuk zijn om te gaan zwemmen! Dit kan in het water binnen en rondom Heerenveen, in een zwembad binnen de stad, enzovoorts. Mocht je in open water zwemmen, dan is het belangrijk om vooraf te beoordelen wat de kwaliteit van het water is. Op internet vind je hier meer informatie over. Mogelijk is er blauwalg actief in het water, waarvan je ziek kunt worden. Dit wil je voorkomen tijdens de vakantie!

Je eigen zwembad kopen voor in de tuin

Naast de mogelijkheid om te zwemmen in open water of een zwembad in Heerenveen, kun je ook een eigen zwembad laten plaatsen. Kies hierbij voor een opblaasbaar model, een inbouwzwembad of een op maat gemaakte variant. Een op maat gemaakt zwembad is enkel interessant, wanneer je hier voldoende ruimte voor hebt. Veel mensen kiezen voor een inbouwmodel. Er zijn verschillende tuinwinkels die zwembaden aanbieden. Kijk eens binnen deze webwinkels, om te zien welke mogelijkheden geboden worden. Hoe groot moet het zwembad in je tuin bijvoorbeeld zijn?

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend