Parkeerautomaten in Heerenveen klaar voor toekomst

Parkeerautomaten in Heerenveen klaar voor toekomst

1

HEERENVEEN – Bij 13 parkeerautomaten in het centrum van Heerenveen kan vanaf morgen, woensdag 3 juli, contactloos worden betaald.

Vanaf dinsdag worden de parkeerautomaten omgebouwd door EZS Parkeersystemen uit Beverwijk. Wethouder Jaap van Veen mocht als eerste gebruik maken van de vernieuwde parkeerautomaat aan de Crackstraat.

Jaap van Veen: “Bij de vernieuwde parkeerautomaten is het niet meer nodig om de pincode in te voeren. Hierdoor zijn de automaten veiliger, en bieden meer snelheid en gemak. Ik ben blij dat we hiermee tegemoet kunnen komen aan de wensen van de bezoekers van het centrum.”

Voordelen Met deze update worden nu alle Nederlandse èn buitenlandse bankpassen geaccepteerd. Bovendien krijgen de automaten een kleuren touchscreen display, vergelijkbaar met een telefoon, en zijn daarmee intuïtief en interactief.

Ombouw In Heerenveen worden eerst 13 parkeerautomaten omgebouwd, dit zijn de zogenoemde ‘hardlopers’, de automaten die het meest worden gebruikt. Op termijn worden meer automaten omgebouwd. Dit is afhankelijk van de locatie en de gebruikersfrequentie in combinatie met een nieuw plaatsing plan voor parkeerautomaten. Vanaf 2020 moeten alle betaalautomaten contactloos betalen mogelijk maken. Dit omdat de Europese veiligheidseisen voor betaalautomaten scherper zijn geworden.

1 reactie

  1. Peter Bokma op

    Heerenveen wil gastvrij zijn. Daar hoort betaald parkeren niet bij !!! Betaalgemak is en blijft betalen. Uiteraard hangt aan de ombouw van de parkeerautomaten ook weer een prijskaartje: Wie gaat dat betalen ? Zoete lieve Gerritje ?? Dacht het van niet. Links of rechts om komen die kosten voor rekening van de burger.
    Uit onderzoek is gebleken dat gratis parkeren gunstig is voor de aanwezige middenstand. Heeft onze centrummanager dat stuk (nog) niet gelezen ?

X
X

Deel dit met een vriend