Beeldhouwster Natasja Bennink geeft workshop handen maken in Nieuweschoot

Beeldhouwster Natasja Bennink geeft workshop handen maken in Nieuweschoot

0

NIEUWESCHOOT – Op zaterdagmiddag 15 juni scheen de zon heerlijk in de tuin van Brasserie De Stal. Lange tafels stonden klaar om daar te werken met klei.

Kinderen van Nieuweschoot en bewoners van de Stal, waren uitgenodigd voor een workshop handen maken. Dit onder leiding van beeldhouwster Natasja Bennink. Drie bewoners van de Stal deden mee, samen met 15 kinderen uit Nieuweschoot.

Er werd flink gewerkt aan het maken van handen. Vaak moest er een vinger opnieuw aan de hand worden gezet. Best wel moeilijk, maar er is intensief en met veel enthousiasme aan de handen gewerkt .

Breder kader

Ondertussen konden de ouders, in de tuin van de Stal, onder het genot van een kopje thee of koffie met elkaar kennismaken en praten. Dit was ook een mooi moment voor veel nieuwe bewoners om verbondenheid te voelen.

Dit past heel mooi in het brede kader van de beelden, die Natasja maakt voor Nieuweschoot, n.l. verbondenheid van de bewoners van Nieuweschoot, hedendaagse nabuurschap. De beelden van Natasja bestaan uit handen en armen.

Samenkomen

Op zaterdagmiddag 28 september komen deze projecten samen. Op deze dag is de feestelijke onthulling van alle kunstwerken: van zowel alle handen die zijn gemaakt, als de twee beelden die door Natasja zijn vervaardigd. De handen die bij de Stal zijn gemaakt worden nadien in de tuin van de Stal geëxposeerd. (dit handjes project is mede idie van gemeente Heerenveen).

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend