Unieke kunstroute in het centrum van Heerenveen

Unieke kunstroute in het centrum van Heerenveen

1

HEERRENVEEN – Deze week zijn tien te huur aangeboden winkelpanden in het centrum van Heerenveen professioneel bestickerd met foto’s van de Heerenveense kunstenares Reiny Bourgonje. Diverse panden zijn zo aantrekkelijker gemaakt ten behoeve van het algehele straatbeeld in het centrum en komen op deze wijze meer onder de aandacht van potentiële huurders / ondernemers. Bovendien krijgt op deze manier de centrumbezoeker een leuke kunstroute door het centrum van Heerenveen aangeboden.

Toen centrummanager Peter de Vries na overleg met een aantal makelaars groen licht kreeg om diverse panden aantrekkelijker te maken ten behoeve van het algehele straatbeeld in het winkelcentrum heeft hij direct contact gezocht met Reiny Bourgonje.

Reiny was vanaf het eerste moment enthousiast en heeft haar volledige medewerking toegezegd. Samen met Jascha Meester van Geheit Reclame hebben zij foto’s geselecteerd en per etalage een ontwerp gemaakt. Deze ontwerpen zijn vervolgens geprint op geperforeerde folie die vakkundig is aangebracht door de medewerkers van Geheit Reclame. Door gebruik te maken van deze speciale folie kan een potentiele huurder tijdens een bezichtiging gewoon van binnen naar buiten kijken om op die wijze een goede totaal indruk te verkrijgen van het mogelijk te huren winkelpand.

Uiteraard wordt er veel aan gedaan door belanghebbende en betrokken partijen om weer nieuwe ondernemers in de panden te krijgen. Het extra onder de aandacht brengen van het vastgoed door middel van de prachtige foto’s zorgt er zeker voor dat de panden meer in de belangstelling komen te staan en gaat er hopelijk aan bijdragen om de juiste huurder te vinden.

Het is in ieder geval zeker dat kunst en cultuur vanaf deze week zichtbaarder zijn geworden in het centrum van Heerenveen en dat de centrumbezoeker naast gezellig winkelen, eten en drinken nu ook kan genieten van kunst op een aantal te huur aangeboden panden.

De bestickerde winkelpanden:
Lindegracht 27, de Passage 7, het Baken 1, Molenplein 13, Hoofdbrug 5, Dracht 22, 38, 67, 74 en 117

In GrootHeerenveen krant staat komende woensdag een overzicht van de panden met daarbij de gebruikte foto’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 reactie

  1. Peter Bokma op

    De hoeveelheid leegstand is mede het gevolg van winkelconcept, hoeveelheid personeel, belastingen, energie. EN er moet ook nog wat worden verdiend. Ook het verschijnsel webwinkel kan linke concurentie betekenen.. Even bij mezelf kijken: Gros van onze kleding: webwinkel, niet alleen vanwege de prijs maar ook omdat meer keuze is in de grotere maten. Witgoed ook via webwinkels. Klein elektronika bijna alles uit China. Medische artikelen: China (Medische artikelen zijn in Nederland te stevig aan de prijs) Wie een nieuwe scootmobiel wil of b.v. een elektrische Canta kan vele duizenden euro’s besparen door zelf te importeren. Aangezien de koopkracht onder de kabinetten van Rutte alleen maar is gezakt (dus betaal je meer voor je produkten) ga je op zoek naar alternatieven. Je ziet dat ook terug in Heerenveen. Een zaak als Action krijgt het steeds drukker. Blijkbaar doet die onderneming het WEL goed. Misschien “lesmateriaal” voor nieuwe ondernemers……………….

X
X

Deel dit met een vriend