Leden van Heerenveens initiatief Toegankelijkheid (HIT) maken wandeling door Le Roy tuin

Leden van Heerenveens initiatief Toegankelijkheid (HIT) maken wandeling door Le Roy tuin

1

HEERENVEEN – Maandagmorgen hebben twee leden van Heerenveens initiatief Toegankelijkheid (HiT) op uitnodiging van de Stichting TIJD een wandeling gemaakt door de Le Roy tuin in Heerenveen met als doel te inventariseren waar de toegangkelijkheid verbeterd kan worden.

Het HiT zet zich in voor mensen met een beperking of een chronische ziekte, zodat ook zij zo veel mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving. Zwaan Soeten en Mirjam Wagenaar, die beide een visuele beperking hebben, namen de proef op de som en wandelden samen door de kilometer lange groene ecokathedraal. De plekken waar het lastig voor hun werd om te lopen zijn genoteerd, en worden in een rapport vermeld en doorgestuurd naar de Stichting TIJD die deze knelpunten aan gaat pakken. Voor zowel Soeten als Wagenaar was het bekend terrein: zij groeiden op in de buurt. Mirjam was er al een paar jaar niet doorheen gelopen omdat ze het idee had dat de strook slecht toegankelijk was. De wandeling is haar echter zo goed bevallen dat ze zeker de route weer vaker gaat lopen. Een groot deel van de tuin is zeer goed begaanbaar, maar het moet wel een natuurlijk pad blijven kwamen beiden tot de conclusie.

De Stichting TIJD beheert sinds 2005 deze ecokathedraal in Heerenveen-Midden en wil zich er de komende tijd voor inzetten om dit wandelgebied toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen, met inachtneming van de natuurlijke ontwikkeling van de groenstrook. Tips en ervaringen van andere wandelaars zijn zeer welkom!

1 reactie

  1. Peter Bokma op

    Waar ik dan nog nieuwsgierig naar ben: Wandelen is voor sommigen een crime. ^Hoe is de toegang voor b.v. mensen die afhankelijk zijn van b.v. rollator, rolstoel, krukken ?? Iemand met een visuele beperking kan vaak best wel prima lopen (tenzij er bepaalde hindernissen in de weg staan/liggen) Ik heb iets dergelijks ook aangehaald bij de plannen voor het centrum. Niets over voorzieningen voor gehandicapten. Dat geeft geen goed gevoel !!

X
X

Deel dit met een vriend