Groep 8 van de Roerganger in Heerenveen veilig naar school

Groep 8 van de Roerganger in Heerenveen veilig naar school

1

HEERENVEEN – Het nieuwe schooljaar is in aantocht en dat betekent dat groep 8 naar de brugklas gaat.

De eerste dagen op de nieuwe school zijn spannend. Het fietsen naar de nieuwe school is nieuw en omdat ze veel aan het hoofd hebben gebeuren en op dat moment veel ongelukken.

De kinderen van groep 8 van de Roerganger is voorbereid. Ze hebben les gekregen van Klaske Meester vanuit Onderwijsbureau Semko in opdracht van Veilig Verkeer Nederland. Het project wordt gefinancierd vanuit het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân.

Kinderen, leerkrachten en ouders reageren verheugd op de lessen die gegeven worden. Veiligheid is ontzettend belangrijk. Naast de gastles krijgen de kinderen toegang tot de digitale lesmethode zodat de overige lessen ook beschikbaar zijn.

Foto: Archief

1 reactie

  1. Peter Bokma op

    Laten we hopen dat 1 ding er goed ingepeperd is: dat per 1 juli de smartphones niet meer vastgehouden mogen worden tijdens het fietsen. Persoonlijk had k graag nog een toevoeging in de wet gezien; n.l. het dragen van oordopjes/hoofdtelefoon tijdens het fietsen strafbaar stellen (Dat is al zo in Frankrijk)
    Bij overtreding (smartphone) geen boete geven maar doe er dit mee: https://www.youtube.com/watch?v=KWqw5SpITg8
    Zo’n straf is veel effectiever !!

X
X

Deel dit met een vriend