Filmpje van Bornego leerlingen miljoenen keren bekeken

Filmpje van Bornego leerlingen miljoenen keren bekeken

0

HEERENVEEN- Begin juni maakten Brenda, Famke, Floor, Iris, Lea en Yasmine uit klas 2G van Bornego Junior & Mavo het instagramaccount @saveourworldxx aan over de plastic soep.

De video die ze daarna plaatsten verspreidde zich in razend tempo en heeft inmiddels meer dan 4 miljoen weergaves en likes!

Geen woorden maar daden dacht het zestal uit klas 2 van Bornego Junior & Mavo. Het onderwerp klimaat en milieu houdt ze al enige tijd bezig. Zo is Floor onlangs vegetariër geworden en samen met Famke ruimt ze regelmatig troep op bij school. In de pauze kwamen ze op het idee om een video te maken. “Ik heb vervolgens het filmpje ge-edit,” vertelt Famke. “Dat het zoveel bekeken wordt, hadden we niet verwacht,” vult Floor aan. “We krijgen reacties uit de hele wereld en ook veel verzoeken voor bijvoorbeeld sponsoring.” Aan het beantwoorden van alle mails en berichten hebben de meiden bijna een dagtaak. Alle aandacht wakkert hun enthousiasme alleen maar aan.

Rentmeesterschap

Het zestal verzorgt komende vrijdag de opening tijdens de godsdienstles. Dat gebeurt op Bornego Junior & Mavo per tourbeurt door groepjes leerlingen. Daarbij moeten ze inzoomen op een mondiaal probleem. Uiteraard gaat de opening van de meiden over de plastic soep. “We laten dan het filmpje zien en vertellen meer over milieuvervuiling en andere misstanden in de wereld. We vinden het belangrijk dat er een stukje bewustwording komt. Alle kleine beetjes helpen,” legt Floor uit.

Internationale opruimactie op 22 juni

Met zoveel volgers en reacties vonden de meiden het wel tijd voor een concrete actie. Daarom hebben ze via Instagram vorige week een oproep gedaan voor een internationale opruimactie op zaterdag 22 juni in het eigen land, stad of dorp. “Iedereen kan dit op zijn of haar manier invullen. Floor en ik gaan in onze woonplaats Delfstrahuizen afval opruimen,” vertelt Famke. “We hebben al veel reacties gekregen van volgers die ook gaan meedoen,” aldus Floor.

Het filmpje over klimaatverandering is op Instagram intussen al bijna vier miljoen keer bekeken.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend