Jake (4) bij de brandweer en op boevenjacht met het leger

Jake (4) bij de brandweer en op boevenjacht met het leger

0

HEERENVEEN – De 4-jarige Jake uit Haskerdijken had vrijdag een bijzondere dag.  Jake heeft leukemie, maar kon vrijdag weer even helemaal kind zijn zonder zorgen tijdens een prachtige wensdag.

Jake werd vrijdagochtend van huis gehaald door een drietal brandweerwagens. Vervolgens ging de stoet met toeters en bellen naar de brandweerkazerne in Heerenveen. Na een rondleiding door de kazerne is er ineens hulpgeroep te horen. Het zijn Batgirl en Spiderwoman die bovenop de oefentoren staan. Al snel klinken er weer sirenes. Jake komt samen met twee brandweermannen en zijn zus aan gescheurd in de hoogwerker. Zijn helden zijn in nood en moeten gered worden. Met behulp van de hoogwerker staan de twee tekenfilmhelden al snel weer met beide benen op de grond. Daar blijkt dat hun superkrachten zijn afgenomen door een boef. Besloten wordt om het leger in te schakelen. Het duurt echter even voordat de militairen vanuit Havelte in Heerenveen zijn.

De tijd wordt opgevuld met ranja en wat lekkers. Vervolgens zet Jake het parkeerterrein van de kazerne nog even vol schuim.

Dan ineens komen er twee pantserwagens aan. ,,Hebben jullie de boef gezien” roept Jake naar de militairen. Helaas is dit niet het geval. Jake neemt vervolgens afscheid van de brandweer en wisselt zijn kleren om voor militair tenue. Al snel zit de kleine baas achter het boordkanon van het militaire voertuig. met de apparatuur aan boord wordt uitgezocht waar de boef zit. Hij blijkt in Nijeholtpade te zitten. De motoren worden gestart en Jake vertrekt richting boef.

Later op de dag wordt de boef gevonden en wordt Jake zijn wensdag afgesloten bij ‘t Gerecht. Deze bijzondere dag is geregeld door stichting Make-A-Wish en mede mogelijk gemaakt door diverse instanties en bedrijven.

Foto’s: ©Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend