Steven Sterk zet de deuren open: 3 miljoen boeken te koop

Steven Sterk zet de deuren open: 3 miljoen boeken te koop

1

GORREDIJK – Het papieren boek leeft! Het bewijs daarvoor is te vinden op de boekenbeurs en in de groei van uitgeverijen Bornmeer, Noordboek en Sterck & De Vreese.

Op 7, 8, 9 en 10 juni opent ramsjgroothandel Tialda voor de twaalfde (!) keer de deuren van zijn magazijn voor het publiek aan de Hellingbaas 1 te Gorredijk. Voor het eerst vindt de boekenbeurs van Steven Sterk vier dagen lang plaats, waaronder op pinksterzondag en pinkstermaandag. De beurs is uitgegroeid tot een ‘event’ waarvoor duizenden mensen uit het hele land naar Friesland komen. De gasten kunnen tussendoor of als afsluiting van hun bezoek genieten van koffie en thee.

Avondvierdaagse De voorraad ramsj (afgeprijsde nieuwe boeken) bestaat uit ruim 3 miljoen boeken. Alle titels zijn scherp geprijsd, met kortingen tot wel 80 procent op de nieuwprijs! De toegang is gratis en elke koper krijgt een extra boek cadeau. Op alle vier dagen zijn de openingstijden van 12.00 tot 17.00 uur. Ook dit jaar mogen de klanten door de oneindige paden lopen die anders verboden gebied zijn. Over een lengte van anderhalve kilometer liggen ruim 6.400 titels te koop. Verdwalen is niet mogelijk, maar afscheid nemen van deze boekenwereld is voor veel mensen lastig. Een ieder die de 6.400 titels een paar keer langs loopt, kan de avondvierdaagse overslaan. In 2019 bestaat de groothandel in ramsjboeken Tialda BV | Steven Sterk 30 jaar. Steven Sterk is al jaren de grootste ramsjhandelaar van Nederland en Vlaanderen. Hij begon in 1989 met een tijdelijk winkeltje in Sneek en later dat jaar met een boekwinkel en groothandel in Utrecht. In 2007 verhuisde de groothandel naar Gorredijk. Steven Sterk levert boeken aan warenhuizen, musea, de meeste boekhandels in Nederland en Vlaanderen, bol.com, Bookspot en andere internetverkopers.

HET PAPIEREN BOEK LEEFT !

In het markante pand van Tialda | Steven Sterk is ook uitgeverij Bornmeer | Noordboek gevestigd. Sinds 1 januari 2019 is daar een nieuwe uitgeverij aan toegevoegd: Sterck & De Vreese. Beide uitgeverijen etaleren hun fonds tijdens de open dagen, en potentiële auteurs kunnen bij de stand van de uitgeverijen hun manuscript inleveren om te laten beoordelen.

Uitgeverij Bornmeer | Noordboek heeft zich ontwikkeld tot de grootste uitgeverij van de drie noordelijke provincies. De uitgeverij richt zich voornamelijk op kwalitatieve non-fictie op het gebied van natuur, kunst en cultuur. Daarnaast is Bornmeer uitgever van de nijntjeboekjes in verschillende streektalen, waarvan inmiddels ruim 300.000 exemplaren zijn verkocht.

1 reactie

X
X

Deel dit met een vriend