‘Onbeperkt samen Genieten’ met Stichting Oog voor Elkaar

‘Onbeperkt samen Genieten’ met Stichting Oog voor Elkaar

0

HEERENVEEN – Op 25 mei 2019 organiseert Stichting Oog voor Elkaar voor de vijfde maal op rij het evenement ‘Onbeperkt samen Genieten’.

Wat vijf jaar geleden begon met 21 lesauto’s waarin mensen met een beperking voor één keer achter het stuur van een lesauto mochten plaatsnemen, en ook daadwerkelijk de weg op mochten, onder supervisie van ervaren rijinstructeurs (-trices), is uitgegroeid tot een spektakel wat zijn weerga niet kent.

De opzet veranderde na het eerste jaar. Respons om ook mee te mogen/willen doen kwam vanuit onverwachte hoeken. Vrijwilligers met snelle, bijzondere en/of markante auto’s/motoren /trucks, politie, brandweer, ambu’s, diverse artiesten, schminkers, et cetera wisten dit evenement afgelopen jaren tot het succes van nu te maken. En het aantal gasten steeg met de jaren.

Dit jaar is op 25 mei het eerste lustrum een feit. Voor het eerst zal het evenement plaats vinden op een andere locatie. De uitnodiging van Washmobile Heerenveen (aan de Vulcanus 15 op het industrieterrein) is met beide handen aangepakt en in samenwerking met hen gaat de organisatie er een fantastische dag van maken. Onze medemensen met een beperking kijken vast weer reikhalzend uit naar deze bijzondere dag, waarin ZIJ het middelpunt zijn. Zij zijn de VIP van de dag.

Wat kan men 25 mei verwachten?

Artiesten die gratis hun medewerking verlenen, brandweer, politie, ambulance’s, die met sirene’s en zwaailicht over de industrieterreinen rijden, met daarin de Vips van de dag, voor wie deze dag bedoeld is. En daarnaast mogen ze meerijden met de mooiste trucks, bloedsnelle auto’s en hun enthousiaste chauffeurs, achterop meerijden op één van de vele ronkende motoren en op trikes met hun trotse eigenaren. Uiteraard zullen er ook dit jaar weer enkele lesauto’s zijn waarin men zelf mag rijden, wederom onder supervisie van onze instructeurs(-trices). Vanzelfsprekend zal dit alles op een veilige manier verwezenlijkt worden en veiligheid staat ook op deze dag prominent op de eerste plaats.

Voor het entertainment zijn er dansgroepen, dweilorkesten, sterke mannen van Friesland, clowns, workshops, demonstraties, clinic schapendrijven, de voorstelling Harrie Harrewar, radiografisch bestuurbare trucks, schmink et cetera.

De entree is gratis en iedereen met een beperking is welkom! Dit is de dag speciaal voor hen en de slogan van dit evenement is dan ook ‘Maak de gewone dingen bijzonder, door ze te doen met bijzondere mensen”’.

Waarom?

Waarom nu juist deze doelgroep, vraagt men de Stichting vaak. Het antwoord: voor mensen met een beperking wordt weinig georganiseerd en daarnaast is er vaak maar een beperkt budget om leuke activiteiten te ondernemen die voor hen geschikt zijn. Door sponsoring van diverse bedrijven, de gemeente Heerenveen en vele tientallen vrijwilligers, kan Stichting Oog Voor Elkaar hen dit evenement aanbieden. Dat de dag voor onze medemens met een beperking is, wil niet zeggen dat alleen zij welkom zijn; ook verzorgers en andere begeleiders, zoals ouders, broer of zus zijn van harte welkom. Wat verwacht de Stichting terug? Genieten! Veel mensen met een beperking zien genieten met een grote glimlach van oor tot oor.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend