Medewerkers Tjongerschans fietsen 23 mei massaal naar het werk

Medewerkers Tjongerschans fietsen 23 mei massaal naar het werk

0

HEERENVEEN – Op donderdag 23 mei vindt voor de 13e keer de Fiets naar je Werk Dag plaats.

Ziekenhuis Tjongerschans neemt voor Friesland het voortouw en stimuleert medewerkers actief om op deze dag op de fiets naar het werk te komen. Als onderdeel van een gezonde leefstijl en filevermindering geniet fietsen naar het werk steeds meer aandacht van overheden en werkgevers. De organisatie van Fiets naar je Werk Dag roept samen met werkgevers uit alle Nederlandse windstreken werknemers op om deel te nemen aan dit gezonde en milieubewuste evenement. Dit jaar worden ruim 30.000 deelnemers verwacht.

Waarom Ziekenhuis Tjongerschans belang hecht aan deelname

Fietsen naar het werk is dé simpelste manier om het half uurtje bewegen gemakkelijk in het schema van medewerkers in te passen. Bewegen maakt fitter en fittere medewerkers zijn plezierige collega’s en heel waardevol voor werkgevers. Daarnaast lever je ook nog eens een bijdrage aan de CO2- reductie. Ziekenhuis Tjongerschans vindt dit als grote werkgever in de regio belangrijk en doet daarom mee aan deze dag.

1.500 actieve werkgevers in Nederland

Vorig jaar meldden ruim 22.000 deelnemers zich aan om naar het werk te fietsen. Meer dan 1.000 werkgevers omarmden het evenement. Dit jaar rekent de organisatie gezien de aanmeldingen tot nu toe op ruim 30.000 fietsers en 1.500 actieve werkgevers. Fiets naar je Werk Dag is een initiatief van FiscFree® (voorheen Nationale Fietsprojecten) uit Heerenveen met als doel de fiets als vervoermiddel voor woon-werkverkeer sterker onder de aandacht te brengen.

Cycling out of Poverty

Nieuw is dat deelnemers de Stichting Cycling out of Poverty (CooP-Africa) kunnen steunen. CooP-Africa voorziet met donaties kleine ondernemers in Oeganda en Kenia van fietsen. Elke € 100 betekent één fiets. Elke fiets helpt een ondernemer en diens gezin meer inkomsten te genereren en zo hun levensstandaard te verbeteren. Bij aanmelding via de site van Fiets naar je Werk Dag rekent het evenement uit hoeveel een deelnemer die dag gemiddeld bespaart op autokosten. Deze besparing kan de fietser via een Tikkie direct doneren aan Coop-Africa.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend