Bakker Lenes doet niet aan voedselverspilling

Bakker Lenes doet niet aan voedselverspilling

0

HEERENVEEN – We gooien per jaar heel wat eten weg met z’n allen. Maar liefst 40% van het wereldwijde voedselaanbod gaat verloren tussen productie en bord.

Oprichters van de app ‘Too Good to Go’ besloten hier iets tegen te doen. In de app bieden hotels, restaurants en winkels eten aan dat niet is verkocht. Dit eten kun je ophalen tegen een goedkopere prijs.

In Heerenveen sluit Echte Bakker Lenes uit Heerenveen zich aan bij de app tegen voedselverspilling. ,,Wij hebben iedere dag producten over die wij de volgende dag niet meer als ‘vers’ kunnen verkopen. Deze producten zijn uiteraard nog prima eetbaar. Voorheen gooiden wij de overgebleven producten weg. Dit is natuurlijk kant en klare verspilling. Dit geeft je als bakker ook niet echt een goed gevoel. We hebben werk genoeg aan de bereiding van onze veelal ambachtelijke producten. Weggooien doet dus wel een beetje zeer. Voor ons is de ‘Too Good to Go’ app daarom een uitkomst” aldus Douwe Jan Lenes van de gelijknamige bakkerij.

De app kent een brede doelgroep. Mensen die wat minder te besteden hebben maken er niet alleen maar gebruik van. Veel mensen die het weggooien van voedsel principieel zonde vinden maken gebruik van de ‘To Good to Go’ app. Het systeem heeft ook nog eens een verassingseffect. Je weet namelijk van te voren niet wat er in de tas zit die je koopt.

Klik voor meer informatie HIER!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend