Genieten van Fryske Folklore in centrum Heerenveen

Genieten van Fryske Folklore in centrum Heerenveen

1

HEERENVEEN – Zaterdagmiddag stond het centrum van Heerenveen bol van Fryske Folkloare met o.a. dans, muziek en Fryske Hynders.

Op het Gemeenteplein traden de dansgroepen Tjonger Skotsploech, Dansgroep ’t Aol’ Volk & jeugd en kindergroep ’t Aol’ Volk uit Emmen, Ammerländer Volkstanzgruppe uit Bad Zwischenahn ( Duitsland ) en De Losser Böggelrieders en Daansers uit Losser op.

Rond 15.00 uur startte rond de Lindegracht en het van Harenspad het Ringsteken door de Friese Aanspanning met Fryske hynders, sjezen, overige aanspanningen en de berijders natuurlijk allen gekleed in oud Fryske klederdracht. Tijdens deze ringsteekwedstrijd werd er door de acht aanspanningen gestreden om de zilveren Johan Willem Friso lepel en een prijs voor het schoonste geheel bij de sjezen en de overige aanspanningen. Wethouder Hans Broekhuizen opende het ringsteken.

Op 2 andere plaatsen in het centrum traden de Shantykoren The Odd Swallows uit Heerenveen, de FloraShantys uit Heerenveen, de Windjammers uit Kuinre en het Broekster Shantykoor uit broek op.

Na het ringsteken kon het publiek nogmaals genieten van een tweede optreden van de dansgroepen op het Gemeenteplein.

Het Fryske Folklore evenement kon ook dit jaar weer rekeken op honderden belangstellenden.

Foto’s: ©Hielke Weening

1 reactie

  1. Peter Bokma op

    Wat een prachtig evenement. Zonde dat dit verloren zou gaan omdat er mensen zijn die blijkbaar nog steeds liever booteigenaren op, uh in het Gemeenteplein zien…….. Er is n.l. een natuurkundige wet die zegt dat er geen 2 dingen tegelijk op 1 plek kunnen zijn (Ja, behalve in de kwantummechanica) Feanetie ? Prima maar dan zonder het centrum en directe omgeving aan te tasten.

X
X

Deel dit met een vriend