Stille tocht en herdenking bij monument in Heerenveen

1

HEERENVEEN – Jaarlijks herdenken we in Nederland landgenoten die zijn omgekomen in oorlogen, gewapende conflicten en vredesacties.

Stilstaan bij de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog en andere situaties waarbij ons land betrokken is geweest, is ook in de gemeente Heerenveen een bijzonder moment.

Ter ere van hen was er zaterdagavond een Stille Tocht vanaf Crackstate naar het monument aan de Van Maasdijkstraat. Ook dit jaar liepen er weer honderden mensen mee in de stille tocht.

Aangekomen bij het monument speelde Brassband Pro Rege gepaste muziek. Hierna volgde de voordracht van een gedicht door leerlingen van de Van Maasdijkschool. Burgemeester Tjeerd van der Zwan en een van de aanwezige veteranen hielden een toespraak. Hierna volgde het signaal taptoe en de twee minuten stilte.

De herdenking is afgesloten met krans en bloemlegging bij het monument.

Foto’s: ©Dennis Stoelwinder

1 reactie

  1. Peter Bokma op

    Nu zien we pas hoe grote aantallen immigranten niet laten zien zich Nederlander te voelen. Wij herdenken o.a. de 6 miljoen Joodse slachtoffers. En DAAR wringt nu de schoen. Aanhangers van een zekere ideologie (Door hen zelf religie genoemd) zijn anti-joods omdat hun grote krijgsheer M. dat ook was…………
    Als deze mensen hun grote “voorbeeld” belangrijker vinden dan onze bevrijding, waar zegt dit dan iets over…….

X
X

Deel dit met een vriend