Herdenkingsbijeenkomst en stille tocht op 4 mei

Herdenkingsbijeenkomst en stille tocht op 4 mei

0

HEERENVEEN – In verband met het 100-jarig algemeen kiesrecht, heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei dit jaar gekozen voor het thema ‘In vrijheid kiezen’. De Raad van Kerken in Heerenveen heeft dit voor haar bijeenkomst veranderd in ‘Over keuzes gesproken’.

In de jaren ‘40-‘45 was er nauwelijks keuzevrijheid. Je stond vaak voor dilemma’s. Want wat doe je, wanneer je je geroepen voelt om actie te ondernemen tegen iets dat in jouw ogen onrechtvaardig is, maar waarmee je wel je eigen leven op het spel zet? Dat is nog eens iets anders dan anoniem een klein hokje rood kleuren.

Na afloop kunt u zich aansluiten bij de Stille Tocht, die begint bij Crackstate. Deze gaat naar het monument aan de Van Maasdijkstraat. Hier worden bloemen en kransen gelegd.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend