Gemeente verkoopt ‘Het Medium’ voor 25.000 euro aan degene met het beste idee

Gemeente verkoopt ‘Het Medium’ voor 25.000 euro aan degene met het beste idee

0

ALDEBOARN – Het karakteristieke pand ‘Het Medium’ staat op een prachtige plek in Aldeboarn midden in het centrum.

Het is helaas in slechte staat, het wordt niet meer gebruikt en is dichtgetimmerd. Dat gaat veranderen, dat moet veranderen! Op naar ‘Het Nieuwe Medium’.

Het beste idee voor ons dorp en… uw pand

Hoe en door wie? Misschien wel door u. Want u kunt het pand kopen. Voor slechts € 25.000. Uw idee moet dan wel het beste zijn. Dat oordeel is in handen van een vakjury. Die onder andere kijkt naar hoe uw idee de leefbaarheid van Aldeboarn vergroot.

Prachtig idee?

Hebt u een prachtig idee voor ‘Het Nieuwe Medium’ en is het idee ook goed voor voor de leefbaarheid van het dorp? Aarzel dan niet en pak de handschoen op. Check allereerst of uw idee voldoet aan de randvoorwaarden van de gemeente Heerenveen. Uw moet bijvoorbeeld de karakteristieke en monumentale uitstraling bewaren. En duurzaam verbouwen. Want er is zeker werk aan de winkel. Het pand is in slechte staat van onderhoud.

Inschrijfleidraad opvragen

Vraag allereerst de inschrijfleidraad op. Zo kunt u prima voor uzelf inschatten of uw idee passend is. In de leidraad leest u uitgebreid over de hele procedure, de vereisten voor aanmelding en de voorwaarden voor deelname. En over hoe u vragen stelt. Want de aankoop van een pand is niet zomaar iets. Helemaal als u aan veel criteria moet voldoen. Logisch dat u vragen hebt. Deze kunt u tot en met 16 mei 2019 indienen. Alle vragen worden beantwoord in een nota van inlichtingen. U en alle andere deelnemers ontvangen deze nota.

Bij de inschrijfleidraad zitten een aantal bijlagen:
Foto’s
Plattegronden
Verkooptekening
Bouwkundig rapport
Bodemrapportage
Kadastraal uittreksel
Concept koopovereenkomst en verkoopvoorwaarden
Bestemmingsplanregels
Model verklaring van de inschrijver
Model deelnameformulier
De inschrijfleidraad en de bijlagen kunt u vanaf 16 april opvragen door een e-mail te sturen naar hetnieuwemedium@heerenveen.nl.

Kom kijken

Alle gelegenheid om u in te lezen dus. Maar natuurlijk wilt u het pand ook goed bekijken. Dat kan! Van binnen en van buiten. Kom daarom langs op een van de kijkmomenten op 10 en 11 mei 2019. Medewerkers van de gemeente Heerenveen zijn dan aanwezig bij en in het pand. U kunt ze vragen stellen over de technische staat van ‘Het Medium’. Niet over de procedure.

En dan… wie wint?

De vakjury beoordeelt alle ideeën die in aanmerking komen. Die jury bestaat uit een architect, een projectontwikkelaar, een vastgoedfinancier en afvaardigingen van Plaatselijk Belang en van Caleidoscoop (welzijn). Uiteraard krijgt u een toelichting op de beoordeling van uw idee. Zo blijven drie tot maximaal vijf ideeën over. Zit u daarbij? Dan krijgt u de kans in 10 minuten uw idee te pitchen. Dat doet u tijdens een pitchavond met een vrolijk karakter. De inwoners van Aldeboarn kiezen uiteindelijk het beste idee. Krijgt uw idee de meeste stemmen? Dan mag u het pand kopen, uw idee verder uitwerken en zo ‘Het Nieuwe Medium’ realiseren.

Zet in uw agenda

Kijkmomenten
10 mei 2019 15.00-17.00 uur
11 mei 2019 10.00-12.00 uur
Deadline voor vragen (over pand en proces) 16 mei 2019 voor 17.00 uur
Antwoord op vragen in nota van inlichtingen 23 mei 2019
Uiterste datum voor aanmelding 21 juni 2019 voor 17.00 uur
Bekendmaking beoordeling en uitnodiging pitch 1 juli 2019
Pitchavond en bekendmaking winnaar op 5 juli 2019 19.00-22.00 uur

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend