3 tips om aquaplaning te voorkomen

3 tips om aquaplaning te voorkomen

0

Regen is geen pretje voor automobilisten. Niet alleen zie je minder op de weg, je loopt ook het risico op aquaplaning. Dan ben je maar al te blij dat je een autoverzekering hebt afgesloten. Met deze tips kun je aquaplaning, en dus ongelukken, voorkomen.

 Voorkom aquaplaning met deze tips 

 1. Rijd een stuk langzamer
Hoe sneller je rijdt, hoe groter de kans op aquaplaning. Het advies is daarom simpel: rijd langzamer als het regent. Houd meer afstand dan normaal, rem eerder af en trek langzamer op. Houd het weerbericht ook altijd goed in de gaten en vertrek als het even kan eerder van huis als er regen voorspeld is. Zo heb je niet het gevoel dat je moet haasten en is langzamer rijden geen straf.

 2. Kijk naar het profiel van je banden
Als er iets is waar je waarschijnlijk nooit naar kijkt, dan is het wel het profiel van je autobanden. Toch is het een goed idee om dit eens in de zoveel tijd wel te doen. Banden met weinig profiel zorgen er eerder voor dat je last hebt van aquaplaning. Het advies luidt daarom als volgt: vervang je banden als de profieldiepte 3 millimeter of minder is. Met een speciale profieldieptemeter kun je dit makkelijk checken.

 3. Controleer de bandenspanning
Het beste is om iedere 2 maanden de spanning van je banden te meten. Zachte banden maken namelijk minder contact met het wegdek, waardoor de kans op aquaplaning en een klapband groter is. Het is ook mooi meegenomen dat je auto minder brandstof verbruikt als de banden de juiste spanning hebben en dat het beter voor het milieu is. Wat de perfecte bandenspanning is, hangt van je auto af. Kijk hiervoor in het instructieboekje van je auto. Bij bijna alle tankstations kun je gratis de bandenspanning meten. Dat is binnen een paar minuten gepiept.

Sluit je ook een autoverzekering af?
Een ongeluk blijft in een klein hoekje zitten, daar is helaas niets aan te doen. Waar je wél invloed op hebt, is de autoverzekering die je afsluit. Zo weet je tenminste zeker dat je goed verzekerd bent bij schade. Dat is wel zo’n prettig idee. Ben je toe aan een nieuwe autoverzekering? Of ben je benieuwd of het voordeliger kan? Dan is het een goed idee om bij de verzekeringen van InShared te kijken.  Bereken hier alvast wat je per maand aan premie kwijt bent.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend