Vrolijke Palmpasenoptocht in Heerenveen

Vrolijke Palmpasenoptocht in Heerenveen

0

HEERENVEEN – Op zondag 14 april is het Palmpasen. Dat wil zeggen dat gelovigen op deze dag denken we aan Jezus die op een ezeltje Jeruzalem binnenrijdt en door de mensen met gejuich en palmtakken wordt begroet.

Om dat te vieren organiseerde de Raad van Kerken Heerenveen zondagochtend een Palmpasenoptocht op het Gemeenteplein.

Aan het einde van de ochtenddienst kwam de tocht vanuit de R.K. kerk, Pniël, de Vermaning en Trinitas lopend naar het gemeenteplein. De kinderen van de Sionskerk en het Apostolisch Genootschap kwamen daar  met de huifkar. De Palmpasen viering was een vrolijk gebeuren onder (bege)leiding van ds Anne-Meta Kobes en leden van Advendo, de brassband van Heerenveen- Zuid.  Ook werden er broodhaantjes uitgedeeld die op de palmpaasstok horen.

De organisatie hield het kort want al die lekkernijen aan de palmpaasstok vragen erom opgegeten te worden.

Foto: Frank Vink

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend