Noordelijke Derby niet geheel vlekkeloos verlopen

Noordelijke Derby niet geheel vlekkeloos verlopen

0

HEERENVEEN – De Noordelijke Derby tussen sc Heerenveen en FC Groningen is zondag niet geheel vlekkeloos verlopen.

Een grote politiemacht was nodig om de supporters van beide clubs uit elkaar te houden. Voor de wedstrijd probeerde een groep supporters van Heerenveen Het Meer op te komen. Dit is de route de aanhang uit Groningen moet lopen vanaf P8. De mobiele eenheid voorkwam dit. De supporters begaven zich vervolgens netjes zingend richting het stadion.

Kanker

De Groningen supporters kwamen lopend vanuit Het Meer en de Domela Nieuwenhuisweg naar het Abe Lenstra stadion. Nadat de supporters het viaduct bij de Dalhuysenstraat waren gepasseerd kregen zij zicht op het stadion en supporters van Heerenveen. Deze werden op zeer kwetsende wijze begroet. De Heerenveners werden door tientallen Groningers uitgemaakt voor kankerlijers. Dit terwijl de wedstrijd van zondagmiddag geheel in het teken stond van KIKA (Kinderen Kankervrij).

Charge en Fakkels

Het bleef helaas niet bij spreekkoren zondagmiddag. In de eerste helft van de wedstrijd moeten politie en stewards ingrijpen bij de ingang van het uitvak. Hierbij heeft de mobiele eenheid een charge uitgevoerd met de wapenstok. Ook is er pepperspray gebruikt. Het is niet duidelijk of er ook aanhoudingen zijn verricht.

In het stadion konden de supporters van de bezoekende club het niet laten om tweemaal een stadionfakkel in het vak van sc Heerenveen te gooien. In dit vak zaten veelal ouders met kinderen. Scheidsrechter Bas Nijhuis liet omroepen dat hij het duel zou stilleggen als het nog een keer gebeurde.

De meeste Heerenveen supporters spreken schande van het gedrag van de Groningen aanhang.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend