Regenboogbelang Heerenveen start met OUT.frl

Regenboogbelang Heerenveen start met OUT.frl

0

HEERENVEEN – Afgelopen maanden is er door een groep betrokken inwoners uit Gemeente Heerenveen gewerkt aan de oprichting van Regenboogbelang Heerenveen.

De belangengroep richt zich op thema’s die betrekking hebben op LHBTIQ+ (lesbisch, homo, biseksueel, transgender, interseksueel of queer). Speerpunten zijn het stimuleren van algemene acceptatie, advies voor de gemeente en meer zichtbaarheid creëren voor de doelgroep.

Voorzitter Evert Haagsma is trots dat er vanaf nu een belangengroep is waar men in regio Heerenveen terecht kan. “Helaas is het tegenwoordig nog steeds noodzakelijk om knelpunten over LHBTIQ+ aan de kaak te stellen. Niet alleen voor jongeren, maar juist ook voor ouderen is acceptatie alles behalve vanzelfsprekend. Sterker nog, uitsluiting en eenzaamheid is een groot en veelal onzichtbaar probleem wat grote impact kan hebben op je sociale leven.”, vertelt Evert. De thema’s eenzaamheid en zichtbaarheid waren terugkerende onderwerpen die de afgelopen weken tijdens gesprekken met de doelgroep aan bod kwamen. Regenboogbelang Heerenveen heeft hierdoor het initiatief genomen om te starten met het organiseren van laagdrempelige ontmoetingsmomenten. In samenwerking met Caleidoscoop en Gemeente Heerenveen zijn er vanaf april de maandelijkse activiteiten OUT.frl en MixItUp. Avonden voor LHBTIQ+ personen en voor wie denken dit te zijn. Uiteraard is iedereen die openminded is ook van harte welkom.

Op de tweede vrijdag van de maand is er voor volwassenen OUT.frl. Een gewoon gezellige avond met als thema ‘Meet & Greet’. Speciaal voor jongeren is er op de derde zaterdagavond van de maand ‘MixItUp’. Deze avonden worden in Jongerencentrum CASA gehouden en hebben als thema ‘Dance & Drink’.

Aanstaande vrijdagavond 12 april wordt er gestart met OUT.frl bij Lunchroom Lekkerzzz aan de Dracht in Heerenveen. Ben je nieuw in de regio en wil jij je kennissen- en vriendenkring uitbreiden? Of heb je zin in een gewoon gezellige avond? Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie over Regenboogbelang Heerenveen en activiteiten in Gemeente Heerenveen is te vinden op www.rbh.frl.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend