Open proeverij Lentewijnen bij Nieuwe Wijnhoeve

0

OUDESCHOOT – Zaterdag 13 en zondag 14 april organiseert de Nieuwe Wijnhoeve in Oudeschoot een open proeverij “Lentewijnen”.

Bezoekers kunnen duurzame kwaliteitswijnen verwachten van gewone, maar ook verrassende en onbekendere druivensoorten. De specifieke lentewijnen, die combineren met voorjaarsgerechten of voor buiten op het terras, zijn het weekend gratis te proeven.

Vinoloog Ferencz Deli opende onlangs de winkel en het proeflokaal Nieuwe Wijnhoeve samen met zijn Franse vrouw Valérie en mede-eigenaar Henk Slump. De laatste is onder andere organisator van Glemmer Beach. “De Nieuwe Wijnhoeve hanteert een wijnassortiment met een eigen visie”, aldus Ferencz Deli. “Onze wijnen worden stuk voor stuk door kleinschalige wijnboeren uit diverse streken in Europa gemaakt. Wij zoeken altijd naar de parels onder de wijnen en selecteren op kwaliteit, smaak, duurzaamheid en lef. Natuurlijk voeren wij wijnen van bekende druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Chardonnay of Sauvignon Blanc. Daarnaast hebben we vooral een neus voor wijnen van minder bekende druivensoorten. Voorbeelden hiervan zijn la Zorra Raro uit Spanje, Blanc de Pinot Noir uit Duitsland en Gewürztraminer uit Italië. In totaal vind je bij ons ongeveer 100 verschillende wijnen van 40 verschillende wijnhuizen.”

De Nieuwe Wijnhoeve organiseert in haar proeflokaal op aanvraag ook besloten wijnproeverijen voor groepen vanaf 10 personen. Ferencz Deli deelt tijdens deze proeverijen graag zijn jarenlange wijnkennis.

De open proeverij Lentewijnen vindt op zaterdag plaats van 10 – 17 uur en op zondag van 12 – 17 uur aan de Marktweg 46 in Oudeschoot.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend