Hotel ’t Gerecht bestaat 1 jaar

Hotel ’t Gerecht bestaat 1 jaar

1

HEERENVEEN – Deze week viert Boutique Hotel ’t Gerecht in Heerenveen zijn eerste verjaardag. Het hotel in het centrum van Heerenveen heeft sinds de opening bijna 6000 overnachtingen verzorgd en scoort met lovende recensies hoog op de boekingswebsites.

Eigenaren Geert Bosman en Luberto Agricola blikken terug op een succesvol eerste jaar. ‘’Afgelopen jaar hebben we gezien dat het concept van een Boutique Hotel in het centrum van Heerenveen een succes is,’’ vertelt Bosman. ‘’Zowel leisure als zakelijke gasten komen van heinde en verre om in ons hotel te overnachten. De 15 kamers van ons hotel zijn vaak volgeboekt. In het begin dachten we dat we dit te danken hadden aan de recente opening, maar de trend lijkt goed door te zetten.’’

Het hotel aan het Gemeenteplein trekt gasten aan met verschillende nationaliteiten, culturen en achtergronden. ‘’Dat zorgt voor een leuke uitdaging voor ons personeel. Zij moeten nu meer rekening houden met andere talen en gewoonten, je ziet dat ze daar enthousiast van worden’’, zegt Bosman. ‘’Daarnaast ontstaat er ook verrassende dynamiek in ons Grand Café. Wanneer je nu plaatsneemt in ons restaurant of op ons terras kan het zomaar zijn dat je aan de praat raakt met een zakenman uit Japan of een familie uit Canada.’’

Ook hebben een aantal bekende Nederlanders het hotel al weten te vinden. ‘’Wie dit zijn geweest gaan we natuurlijk niet vertellen,’’ glimlacht Agricola, ‘’maar met name sporthelden en artiesten hebben hier vaak overnacht.’’

Dat het hotel in de smaak valt bij de gasten blijkt wel uit reviews op verschillende boekingswebsites. Onlangs scoorde ’t Gerecht met een 9,4 op booking.com het hoogste cijfer in de regio. Agricola: ‘’Bij het ontwerpen van de hotelkamers hebben we vooral ingezet op beleving en je ziet dat het werkt. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit bed meteen in het bad middenin de kamer stappen. Waar zie je dat nou? Door rekening te houden met de kleinste details en gastvrijheid altijd voorop te stellen scoren we hoog bij onze gasten.’’ Ook de bruidssuite met uitzicht over het plein vanuit een jacuzzi is erg populair bij bruidsparen en koppels.

Volgens Bosman is het hotel in het centrum een waardevolle toevoeging voor Heerenveen. ‘’Je ziet dat met name onze leisure gasten graag even het centrum in gaan of de omgeving verkennen. Dat is natuurlijk top voor lokale winkeliers en horeca. Ik hoor vaak van onze hotelgasten dat ze graag weer eens terugkomen naar Heerenveen.’’

Daarnaast weten veel lokale bedrijven het hotel te vinden om een overnachting te boeken voor klanten of zakenpartners uit het buitenland. ‘’Bij ons weten zij zeker dat hun klanten in goede handen zijn, en dat zij een goede nachtrust en een leuke beleving zullen hebben. Een aantal zakelijke gasten geven voorkeur bij ons te overnachten en noemen het zelfs hun ‘tweede thuis’ wanneer ze in Nederland zijn. Dat is natuurlijk een fantastisch compliment.’’

In de toekomst hopen de eigenaren het hotel verder te kunnen uitbreiden. Hoe dit in zijn werk gaat willen ze liever nog niet prijsgeven. ‘’Eerst willen we gaan kijken naar leuke hotelarrangementen in combinatie met ons restaurant en activiteiten in de omgeving, om zo de beleving van een overnachting in Heerenveen compleet te maken.’’

Om ook inwoners van de gemeente kennis te laten maken met het hotel, geeft ’t Gerecht 25% korting op een overnachting aan mensen uit de omgeving in de maanden april en mei. Deze actie is geldig voor alle vrijdagen en zondagen en is op basis van beschikbaarheid. Zij kunnen online een overnachting boeken met de kortingscode heerenveen.

https://www.gerechtheerenveen.nl/overnachten

1 reactie

  1. Peter Bokma op

    “In de toekomst hopen de eigenaren het hotel verder te kunnen uitbreiden. Hoe dit in zijn werk gaat willen ze liever nog niet prijsgeven.” Even snel redeneren: in de hoogte ? Wordt em niet i.v.m. de autenthiciteit van het gebouw. Een bij gebouw ? Denk het niet. Een kano vijver voor “de deur” ? Das te simpel. Oh ja, dan is er ook nog Feanetie. Maar omdat b.v. een rechtstreekse vaarweg vanaf het Tjeukemeer alleen maar een droom blijft…….. Ook de oude Bontebokstervaart met op de route 11 kroegen ? Das teveel concurentie.. Van het gemeenteplein een heli platform maken ?? Gaat ook al niet lukken. Probeer nou gewoon van de huidige succesformule te genieten. Wees eens een keer tevreden. Dat het meer nooit vol is volgens sommigen is wel bekend. De gemeente zou wel kunnen helpen door b.v. het betaald parkeren af te schaffen. Dat levert ook voor de winkeliers extra omzet op. (Wetenschappelijk vastgesteld. Niet het tarief van parkeren heeft invloed op het winkelgedrag van bezoekers van het centrum maar GEEN tarief wel !!)

X
X

Deel dit met een vriend