Verkeersveiligheid is geen grap op CBS het Kompas

Verkeersveiligheid is geen grap op CBS het Kompas

1

HEERENVEEN – Op maandag 1 april heeft de wijkagent samen met de verkeersouder en drie leerlingen uit groep 7 van CBS Het Kompas een verkeersactie gehouden.

Deze speciale dag werd gebruikt om de tút en d’r út zone voor de school onder de aandacht te brengen. Hier is het de bedoeling dat de ouders niet parkeren, maar de kinderen afzetten en dan weer doorrijden. Parkeren kan wel op de aangewezen plaatsen in de buurt, maar niet in de schoolzône. De ouders ontvingen in plaats van een boete een flyer met daarop de tekst: “Heeft uw kind niet genoeg aan 1 tút, dan mag u d’r hier niet út.” Met deze succesvolle actie vragen we aandacht voor de verkeersveiligheid rondom de school, want dat is natuurlijk geen grap.

1 reactie

  1. Peter Bokma op

    We schrijven het jaar 1956. Ik ging toen naar de bewaarschool aan het Gemeenteplein. Werd ik gebracht ? Wel nee…….. Gewoon dagelijks van Taconishof (Toen nog Nachtegaalstraat geheten) lopend naar het Gemeenteplein zonder begeleiding. Tegenwoordig worden kids met de auto gebracht van afstanden van slechts een paar honderd meter. Ik weet best dat het verkeer toen en nu behoorlijk verschilt. Als er echter geen drukke weg(en) over gestoken moeten worden is het voor de zelfstandigheid van kinderen beter om OF lopend OF b.v. op een autoped te laten gaan. Regen ? Daar kan op worden gekleed. Koud ? hetzelfde. Er is slechts 1 ander verschil met toen. Iets wat je als ouder gewoon niet zou moeten toestaan of aanmoedigen: afleiding onderweg in de vorm van telefoon of muziekdoos.

X
X

Deel dit met een vriend