College Heerenveen krijgt elektrische Jaguar IPace als dienstauto

College Heerenveen krijgt elektrische Jaguar IPace als dienstauto

5

HEERENVEEN – Donderdagochtend  is de nieuwe dienstauto van het college van burgemeester en wethouders geleverd. Deze auto, een elektrische Jaguar IPace, wordt maandagochtend voor het eerst gebruikt.

Duurzaamheid en belastingvoordeel

Vooruitlopend op het later dit jaar vast te stellen duurzaamheidsbeleid heeft het college besloten tot de aanschaf van de dienstauto. “We willen bijdragen aan de duurzaamheidsambitie en rijden dus vanaf nu zakelijke ritten met een elektrische auto”, aldus de collegeleden. In de perspectiefnota is naast de aanschaf van de auto opgenomen te kijken naar extra subsidiemogelijkheden. Ook het eventuele belastingvoordeel voor de gemeentelijke organisatie wordt meegenomen in het financieel meerjarenperspectief.

Uitstraling en praktijk

“De keuze is op deze Jaguar gevallen omdat de auto past bij de uitstraling van een college als dat van Heerenveen”, geeft burgemeester Tjeerd van der Zwan aan. “Bovendien heeft ieder lid van het college van B en W nu een eigen bestuursadviseur. We kunnen hen nu vragen te rijden. De bestuurder kan dan onderweg stukken lezen en deze met de adviseur bespreken zodat de bestuurders ontspannen en beter voorbereid bij bijeenkomsten aankomen.”

In de praktijk staat de auto, als deze niet in gebruik is, aan een van de oplaadpalen aan de K.R. Poststraat. Eén van die oplaadpalen zal zijn openbare karakter daarmee verliezen, zodat de dienstauto te allen tijde opgeladen kan worden.

Dit, omdat de aansluitpunten bij Crackstate al in gebruik zijn voor de bodewagens.

Aangezien de auto op 1 april in gebruik genomen wordt, gaan wij ervan uit dat het een grap betreft……….

5 reacties

 1. Mag hopen dat dit een grap is, mede omdat ik een artikel onder ogen kreeg dat elektrische auto’s gratis mogen parkeren in Heerenveen.
  Een soort van vrijstelling voor de meer vermogende mensen(elite), vind ik van de zotte!
  Valt mij zo tegen van Gemeente Heerenveen, terwijl Heerenveen pretedeert Rood (P.v.d.A) te zijn qua politiek.
  Joop den Uyl zal zich wel drie keer omdraaien in zijn graf als hij zou weten wat er van de partij terecht is gekomen.

  !

  • Peter Bokma op

   Ga er maar van uit dat dit een grap is. Joop draaide zich al veel eerder in zijn graf hebben omgedraaid toen we er achter kwamen dat de “A” al lange tijd niet meer voor “Arbeid” staat maar voor “Allochtonen” Dat begonnen we al te merken toen zo rond 1980 de Vara plots begreep dat de tekst van de moderne Internationale geschreven door Jaap v.d. Merwe (en waarvan de tekst nog steeds actueel is) niet meer uitgezonden mocht worden: https://www.youtube.com/watch?v=uDmORiBwvMM

   • Peter Bokma op

    Excuus voor mijn fouten in bovenstaande. Juiste tekst “Joop draaide zich al veel eerder om in zijn graf toen we er achter kwamen…”

 2. En als dit een grap moet zijn, vind ik dit zeer ongepast in deze tijd.
  Als dit geen grap is, vind ik het ronduit schandalig, werkelijk waar…
  Shame on you!

 3. ach het is een grap duidelijk
  maar ik zie ze er wel voor aan dit te doen als je na gaat dat de bruggen in akkrum voor enkele boten meer dan 30.000 euro gemeenschaps-geld mag kosten
  geeft lekker uit van ander zijn geld

X
X

Deel dit met een vriend