Traditionele Palmzondag optocht Akkrum 2019

Traditionele Palmzondag optocht Akkrum 2019

0

AKKRUM – Zondag 14 april a.s. is het weer zover! Dan is het Palmzondag en vindt in Akkrum de traditionele Palmzondag optocht weer plaats.

De feestelijkheden rondom de Palmzondag optocht beginnen al op donderdagmiddag 11 april. Dan mogen alle kinderen broodhaantjes komen bakken bij Bakker Boonstra van 14.15 uur tot 15.30 uur.

Vervolgens worden de kinderen op vrijdagmiddag 12 april na school in de Lantearne verwacht om een mooie versierde Palmpasenstok te gaan maken o.l.v. de Palmpasen commissie en de kindernevendienst. Dit jaar vindt dit onderdeel niet plaats op zaterdag in verband met de opening van het watersportseizoen in Akkrum.

De start van de Palmzondag optocht is om 11.15 uur voor Hotel Goerres aan de Kanadeeskestrjitte. Daartoe zal de Kanadeeskestrjitte enige tijd afgesloten zijn voor het gemotoriseerde verkeer, dit in verband met de veiligheid van met name de jonge kinderen. Het gaat om een gedeeltelijke en korte afsluiting.

Aan de fanfare en de drumband is gevraagd hun medewerking weer te verlenen.

Wij hopen dat zoveel mogelijk mensen al bij de start aanwezig zullen zijn. Hoe meer mensen, hoe groter de vreugd!

De optocht gaat eerst naar het Mienskipssintrum Leppehiem. De fanfare en/ of de drumband zal daar spelen en de kinderen kunnen hun Palmstokken aan de bewoners tonen. Vervolgens gaat de optocht naar Coopersburg voor de traditionele toespraak door de burgemeester. Aldaar zullen de gebruikelijke oude Palmpasen-liederen worden gezongen en kunnen de kinderen ook hier hun Palmstok laten zien. Daarna gaat de optocht terug naar de Kanadeeskestrjitte, waar de optocht voor Hotel Goerres weer eindigt. Hier krijgen alle kinderen met een Palmstok een zakje vol verrassingen.

Aan alle feestelijkheden rondom de Palmzondag optocht zijn geen kosten verbonden en het is ook niet nodig om je vooraf op te geven of in te schrijven.

Wij hopen dat veel kinderen zullen meelopen, evenals ouders, pakes en beppes en oud-Akkrumers en oud-Nessers.

Traditiegetrouw komen altijd vele oud-dorpsgenoten deze dag naar Akkrum/Nes.

Ook dit jaar is er weer een expositie in de serre van Hotel Goerres, georganiseerd door de Stichting Akkrum Ald en Nij.

Attendeer uw familieleden en vrienden/kennissen op deze Palmzondag. Na afloop kan er gezellig worden nagepraat in Hotel Goerres. Het gaat aldaar om een informeel samenzijn met een reünie-karakter.

Nadere informatie volgt nog via www.akkrum.net , via een huis-aan-huis flyer en schoolflyer voor de basisschoolleerlingen.

Wij hopen en verwachten dat zeer velen met ons deze zeer oude traditie levend zullen houden.
De organisatie is in handen van de stichting Akkrum-Nes Centraal, in samenwerking met de Stichting Akkrum Ald en Nij.

Tot ziens op zondag 14 april a.s.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend