Houd de lijn vrij voor mensen met een visuele beperking!

Houd de lijn vrij voor mensen met een visuele beperking!

1

HEERENVEEN – Blinden en slechtzienden mensen willen veilig over straat kunnen lopen. Kent u die geribbelde tegels op de grond, die lijnen op straat en op de stations? Dat zijn gidslijnen.

Mensen met een visuele beperking maken hier gebruik van om in de openbare ruimte veilig hun weg te vinden van A naar B. Zij volgen de gidslijnen door met hun taststok en voeten de ribbels te voelen.

Helaas weten veel mensen niet waar de gidslijnen voor dienen. Met als gevolg dat er regelmatig obstakels op de gidslijn staan, zoals fietsen of reclameborden. Dat levert lastige en zelfs gevaarlijke situaties op voor de gebruikers. Over straat lopen zonder goed zicht is al lastig genoeg en wordt op deze manier onnodig, extra moeilijk gemaakt.

De Heerenveens Initiatiefgroep Toegankelijkheid (HiT) vraagt aandacht voor dit probleem. De gidslijnen namelijk heel belangrijk voor mensen met een visuele beperking. Houdt u hier rekening mee?

1 reactie

  1. Allemaal leuk en aardig maar misschien een idee om is een kleur te geven b.v geel blauw paars of wat dan ook dat het net als met autos met gele streep je er niet mag staan daar zou het een stuk duidelijker en makkelijker maken en wat afstand van de rekken en de streep zou ook niet verkeerd zijn je vraagt er ook om op deZe manier maar goed doe wat je moet doen waarschuw zo veel mogelijk mensen want de 100 mensen die gewaarschud worden luisteren hoog uit 20 en de rest zal wel denken lap er mee want ze vragen er om suc6 veder met het mede delen van dit

X
X

Deel dit met een vriend