CBS De Tarissing in Oudehaske wordt overmeesterd

CBS De Tarissing in Oudehaske wordt overmeesterd

0

OUDEHASKE – Vrijdag 22 maart wordt CBS De Tarissing in Oudehaske overmeesterd! Dit betekent dat op 22 maart voor alle groepen een meester staat.

Op meerdere plaatsen in Nederland is er een actie van meestert! CBO Meilân heeft na twee meestercafés een actieve groep meesters bij elkaar gezet om een ludieke actie te bedenken. Ze hebben het overmeesteren opgepakt en er een feestdag van gemaakt. De meesters zullen lesgeven, maar er is ook extra ruimte voor sport en spel.

Op een positieve manier wordt er met een knipoog aandacht gevraagd voor het vak van onderwijzer. Kinderen moeten tijdens hun basisschooltijd verschillende rolmodellen tegenkomen. De meesters zijn schaars en we willen met deze actie aandacht geven aan het beroep van meester.

We hopen hierdoor jongens enthousiast te krijgen en dat ze gaan kiezen voor PABO of voor de opleiding tot onderwijsassistent of ondersteuner. Zolang het nodig is blijven we de scholen van Meilân jaarlijks overmeesteren!

De kinderen hebben in de klas een trailer gekeken waarin de meesters zich voorstellen.  Ze waren dolenthousiast en hebben zin in vrijdag. Mocht er een tekort aan juffen komen, dan gaan we CBO Meilân overjuffen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend