Fietspaden in buitengebied Heerenveen weer open

Fietspaden in buitengebied Heerenveen weer open

0

HEERENVEEN – We hebben er lang op moeten wachten, maar de verschillende fietspaden in het buitengebied van Heerenveen zijn weer open gesteld voor gebruik!

Tijdens onderhoud aan de fietspaden in 2018, bleek de nieuwe laag niet goed uit te harden. De extreem droge periode werkte daarbij ook niet mee. De bovenste laag van de fietspaden bleef op veel plekken te zacht en lag los. Dit was niet prettig fietsen maar bovenal niet veilig. Vandaar de keuze om de fietspaden af te sluiten.

De afgelopen winterperiode zijn diverse herstelacties uitgevoerd. Alle plekken die niet voldeden aan de eisen zijn aangepakt. Door cement toe te voegen, zijn de fietspaden nu weer klaar om gebruikt te worden. Nog niet alle werkzaamheden zijn afgerond maar de gemeente is nu al zeer tevreden met het resultaat. De afronding bestaat nog vooral uit het netjes maken van de paden, rijbaangedeelte, en de bermen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend