Onrust over komst hotel voor arbeidsmigranten

Onrust over komst hotel voor arbeidsmigranten

2

HEERENVEEN – Onrust in Heerenveen over de komst van een hotel voor arbeidsmigranten. Het bedrijf Rotteveel M4 uit Alkmaar wil een hotel neerzetten op het bedrijventerrein in het westen van Heerenveen.

De eigenaar van Rotteveel is optimistisch, maar omwonenden verwachten onrust.

Een informatiebijeenkomst van donderdag had zorgen bij omwonenden weg moeten halen, maar dat is niet gelukt. “Informatie was een groot woord”, zegt een omwonende. “Er hingen wat tekeningen van hoe het er van binnen uit gaat zien. Maar wat boeit het mij nou waar die lui hun douche krijgen? Het gaat erom dat je weet wat de bedoeling is.”

Volgens een andere man worden de kamertjes voor de migranten klein. Volgens initiatiefnemer Bert Rotteveel van het hotel is dat op andere plaatsen wel eens het geval: “Op plaatsen waar mensen voor overlast zorgen, zijn ze over het algemeen heel slecht gehuisvest: op kleine kamertjes met slecht daglicht. Daar word je niet blij van. Als Friezen zo zouden worden gehuisvest, gingen ze ‘s avonds ook op pad.

Gemeente is positief

De gemeente Heerenveen is positief over de komst van een arbeidsmigrantenhotel. Wethouder Jaap van Veen: “We hebben deze mensen nodig om onze economie draaiende te houden. Daar hoort dan ook onderdak bij.”

Van Veen was echter niet te spreken over de informatiebijeenkomst. “Het was daar vies, de koffie lauw en je kon niet zien wie er was om informatie te geven.” Hij twijfelt dan ook of Rotteveel wel de goede partij is voor de realisatie van zo’n hotel. “We moeten het daar in het college (fan B & W. red.) nog maar een keer goed over hebben.”

Overlast beperkt

Tocht denkt Van Veen dat de locatie geschikt is en dat de mogelijk overlast wordt beperkt. “Juist omdat we zo’n hotel kunnen controleren. We kunnen daar gaan handhaven als het moet. Er komt een beheerdersechtpaar te zitten die ook zorg draagt voor integratie van de mensen in de buurt. Zij grijpen ook in bij overlast.”

Op korte termijn wil de gemeente Heerenveen een informatiebijeenkomst organiseren voor omwonenden om tekst en uitleg te geven over de plannen die er zijn.

2 reacties

  1. Peter Bokma op

    In principe zouden arbeidsmigranten niet nodig moeten zijn: Er zijn vast genoeg statushouders en gezonde uitkeringsgerechtigden die het werk ook kunnen doen. Hebben ze daar geen zin in om welke reden dan ook: korten op uitkering. Dat is natuurlijk wel een moeilijk item voor de linkse politiek maar het zou wel een paar problemenm in 1 keer oplossen: Geen overlast van arbeidsmigranten (als dat er ueberhaupt zou zijn) en minder uitkeringsgelden.

  2. Ben wel nieuwsgierig welke bedrijven vinden dat ze deze mensen nodig hebben
    J

X
X

Deel dit met een vriend