Drankje op? Laat je rijden door Taxicentrale Heerenveen!

0

HEERENVEEN – Het mag niet en toch stappen automobilisten nog te vaak onder invloed van alcohol en of drugs achter het stuur.

De overheid probeert al tientallen jaren met verschillende campagnes de bestuurders wakker te schudden. Taxicentrale Heerenveen heeft een onderzoek gehouden naar het gebruik van alcohol en drugs achter het stuur.

Taxicentrale Heerenveen heeft onder veel stappers een enquête gehouden. Minder dan één procent (0,7%) van de bestuurders rijdt met meer dan 0,5 promille of meer alcohol in het bloed. Het lijkt een klein percentage, maar het blijkt dat bij 20% van de verkeersongevallen alcohol meespeelt. In 17% van de gevallen gaat het dan alleen om alcoholgebruik en bij 3% een combinatie van alcohol en drugs.

Uit het gevoerde onderzoek wat is gehouden door Taxicentrale Heerenveen is gebleken dat veel mensen er niet voor kiezen om met een taxi naar huis te gaan omdat de taxi tarieven in Nederland behoorlijk hoog liggen. “ Hier willen wij verandering in brengen” aldus Dhr. Koster, directeur van Taxicentrale Heerenveen. Doordat uit de gevoerde enquête is gebleken dat klanten, voornamelijk jongeren een taxirit laten liggen vanwege de prijs, heeft Taxicentrale Heerenveen ervoor gekozen speciaal voor de stapavonden en feestdagen speciale tarieven te gaan hanteren. Hiermee wil Taxicentrale Heerenveen bijdragen in het veilig vervoer van uitgaanspubliek. Op veel ritten wordt een korting toegepast van soms wel 50% van de werkelijke ritkosten. Op de website van Taxicentrale Heerenveen is een overzicht te vinden met alle tarieven in de regio.

Kijk voor meer informatie: www.taxicentraleheerenveen.nl
tarieven tch

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend