Groene bijbel van Royal Jongbloed is niet groen

0

HEERENVEEN – De Groene Bijbel welke door Bijbeldrukker Royal Jongbloed uit Heerenveen is uitgegeven is niet groen.

De Groene Bijbel zou gemaakt worden van gerecycled papier van oude Bijbels. Dit is echter niet gebeurt.

,,Tot onze ontsteltenis ontdekten we de dag na de lancering van de Groene Bijbel dat we de belofte die we gedaan hebben met de Groene Bijbel niet waar kunnen maken. De claim dat de Bijbels gedrukt zijn op gerecycled papier en dat daarvoor de ingeleverde Bijbels zouden zijn gebruikt, blijkt onjuist te zijn. Zodra dit vanuit de organisatie is gemeld bij de directie zijn we direct een intern onderzoek gestart, waaruit bleek dat intern fraude is gepleegd” laat de Heerenveense Bijbeldrukker weten.

,,Wij beseffen tevens dat we hiermee ook het Nederlands Bijbelgenootschap schade hebben toegebracht. Het spijt ons enorm dat we dat niet hebben kunnen voorkomen. Wat ons nu rest is het herstellen van vertrouwen. Daartoe stellen we alle exemplaren van de Groene Bijbel ter beschikking van het NBG. Alle kopers die al een exemplaar in huis hebben, stellen we in de gelegenheid om het aankoopbedrag bij retourzending van hun Groene Bijbel terug te ontvangen” aldus Jongbloed..

Maandag is het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) op de hoogte gebracht van het voorval. De betrokken medewerker is direct op non-actief gezet. Royal Jongbloed overweegt maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen.

Voor meer informatie: www.royaljongbloed.nl/retourgroenebijbel.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend