Feestelijke opening Molenplein in Heerenveen

0

HEERENVEEN – Het Molenplein in Heerenveen is op zaterdagochtend officieel geopend. In de afgelopen periode is er hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten.

Met 250 parkeerplaatsen aan de westelijke kant van het centrum zijn alle winkeliers aan het plein prima bereikbaar.

Het parkeerterrein is symbolisch teruggegeven aan de gebruikers, en dus stonden de eerste parkeerders letterlijk in de schijnwerpers. Zij ontvingen van wethouder Siebren Siebenga een verrassingspakket.

Gebruikers
In de nieuwe bebouwing aan het Molenplein openden twee supermarkten (Jumbo en Aldi) en de Action afgelopen woensdag al de deuren. Hun klanten zullen het parkeerterrein zeker gebruiken. Maar dat geldt ook voor de klanten van andere omliggende winkels. De Heerenveense ondernemers zijn erg blij met de uitbreiding van de parkeermogelijkheden en de opknapbeurt van het Molenplein. Projectontwikkelaar de Hoge Dennen en bouwer Van Wijnen bieden de gebruikers van het plein een bankje aan.

Investering
Wethouder Siebren Siebenga sprak zijn waardering uit voor de samenwerking met de ontwikkelaars en de provincie. De herinrichting van het Molenplein is een van de projecten binnen de Investeringsagenda Drachten Heerenveen. Binnen dit project werken de provincie en de gemeenten samen en investeren ze in het verbeteren van de economische positie en de bereikbaarheid van Drachten en Heerenveen.

Feest
Zaterdag was het de gehele dag feest op en rond het vernieuwde plein. De winkeliers van het plein organiseerden gezamenlijk een gezellige braderie met muziek en vertier voor de kinderen. Het was de gehele dag gezellig druk op het nieuwe Molenplein.

Foto’s: Boudewijn Bos en Dennis Stoelwinder
mp1mp2mp3mp4mp5mp6mp12mp11mp10mp13mp7mp8mp9


Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend