Teaser-trailer speelfilm Spaak online

0

De opnames van ‘Spaak’, de op waarheid gebaseerde speelfilm van regisseur Steven de Jong, met opnames in Zweden, Denemarken, Duitsland en door heel Nederland zijn zo goed als achter de rug.

Ook in Heerenveen werden opnames gemaakt. Een grote villa aan het Foardek was in januari van dit jaar het toneel van een aantal scenes.

Om alvast een indruk te krijgen van deze anti drugs/wielren-drama zal vanaf vrijdagavond de exclusieve Teaser-trailer te zien zijn.

Spaak – gebaseerd op het waargebeurde boek ‘Groot Verzet’ van Paul Rood – met in de hoofdrol Tim Douwsma, Aart Staartjes, Saskia Elise, Raymond Thiry, Valerie Pos e.a. is een film met actuele thema’s waar jongeren tegenwoordig mee te maken hebben. De Jong stapt met deze film af van de toegankelijke familiefilms, met als doel ‘What drugs can do, you can do better’, wat tevens ook de logline van de film Spaak is.

Synopsis Spaak
Hoofdpersoon Luuk Meijer (Tim Douwsma) is een talentvol Indoor baanwielrenner en bovendien ook nog een geniale student Scheikunde. Hij experimenteert veelvuldig met zelfgemaakte drugs. Samen met zijn vriendin Vanessa (Saskia Elise) maakt hij wilde plannen om snel geld te pakken. Hij wil net zo succesvol in zaken worden als zijn vader (Raymond Thiry). Zijn beste maatje Angela (Valerie Pos) kan zijn keuzes maar moeilijk accepteren.

Luuk krijgt de tip om zijn eigen geproduceerde pretpilletjes naar Scandinavie te smokkelen. Zijn oude wielrencoach Dieter (Aart Staartjes) geeft hem onbedoeld een voorschot om de Black Bitch te maken in zijn eigen lab. De smokkelpoging mislukt echter volledig en Luuk verdwijnt in een Zweedse cel. Met Jurgen (Jack Wouterse) die ook afkomstig is uit Nederland zet hij een ingenieuze ontsnapping op touw. Luuk bereikt na een fietstocht van weken Nederland.

Vanessa is intussen afgegleden naar de absolute dope afgrond. Interpol zet hem op de lijst van gezochte criminelen terwijl Luuk de een na de andere fiets overwinning in Nederland aan elkaar rijgt. Hier is hij veilig omdat er geen uitleveringsverdrag met Zweden is geregeld. Dieter wil dat hij naar de Olympische Spelen gaat maar hij kan de grens niet over.

Hij krijgt het advies om zijn straf alsnog uit te zitten. Luuk twijfelt.. loopt zijn leven alsnog Spaak?

Spaak is in ontwikkeling i.s.m. DeFilmambassade.

SPAAK is vanaf maart 2017 te zien in de bioscoop .

Hieronder alvast de trailer van de film!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend