Sinterklaas centraal op BoekStart-inloopochtend in bibliotheek

0

HEERENVEEN – Op vrijdag 2 december is er weer een BoekStart-inloopochtend in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen. (Groot)ouders met baby’s en peuters zijn dan van 10.00 tot 11.00 uur van harte welkom. De ochtend begint met het voorlezen van het prentenboek ‘Bobbi viert Sinterklaas’ van Ingeborg Bijlsma en Monica Maas. Ook andere sinterklaasboekjes voor de allerkleinsten worden onder de aandacht gebracht.

Tijdens BoekStart-inloopochtenden kan men vragen stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, kennismaken met verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor de baby of peuter, ervaringen uitwisselen met andere ouders en wordt er voorgelezen. Dit alles onder het genot van een kopje koffie. Aanmelden is niet nodig, dus loop gerust binnen. De toegang is gratis.

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen bevordert. Met de baby of peuter op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van het kind, zo blijkt uit onderzoek. Het verhoogt de concentratie en het versterkt de band tussen kinderen en hun (groot)ouders. Allemaal zaken waar de baby of peuter ook later plezier van heeft.

De eerstvolgende BoekStart-inloopochtend na die van 2 december vindt plaats op vrijdag 6 januari, ook van 10.00 tot 11.00 uur.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend