RIVM haalt Nationaal Hitteplan uit de kast

RIVM haalt Nationaal Hitteplan uit de kast

0

HEERENVEEN – Het wordt de komende dagen erg warm. Voor gezondheidsinstituut RIVM reden om het Nationaal Hitteplan uit de kast te halen. Het RIVM roept de GGD’s, verzorgingshuizen en het Rode Kruis op om extra te letten op mensen die kwetsbaar zijn.

De komende dagen schommelt de temperatuur rond de 30 graden.

Het warme weer leidt tot gezondheidsrisico’s bij ouderen, mensen in verzorgingshuizen, chronisch zieken, heel jonge kinderen en mensen met overgewicht.

Volgens het RIVM moet iedereen hoe dan ook blijven drinken. “Ook als u geen dorst hebt.” Ongemerkt verliezen mensen namelijk al veel vocht door transpiratie. Ook adviseert het RIVM om het gebruik van alcohol te beperken tijdens de hitte.

Wie te lang in de hitte blijft kan te maken krijgen met klachten als vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn. “Mensen kunnen huidproblemen krijgen zoals jeuk en uitslag met blaasjes”, zegt het RIVM. “Tenslotte is bij aanhoudende hitte uitdroging en oververhitting een risico.

Symptomen van uitdroging (RIVM):
– misselijkheid
– spierkrampen
– uitputting
– flauwvallen
– bewusteloosheid

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend