Vanaf dinsdag warm en zonnig zomerweer

Vanaf dinsdag warm en zonnig zomerweer

0

Maandag moeten we wat het weer betreft even door de zure appel heen bijten. Het is grijs en miezerig. De temperatuur blijft hangen rond de 20 graden. Woensdagochtend vroeg is het op verscheidene plaatsen grijs. In het binnenland kan mist of nevel het zicht op de zon belemmeren en in het noorden komen wolkenvelden voor. Gelukkig is deze grijzigheid geen lang leven beschoren, want al snel zien we overal de zon verschijnen. Het wordt een zonnige dag met temperaturen tussen 24 graden in de Kop van Noord-Holland en 28 in Limburg. Er staat weinig wind uit zuidelijke richting.

Woensdag wordt het op grote schaal tropisch warm. In de noordelijke provincies stagneert de temperatuur tussen 26 en 29 graden, maar iets verder naar het zuiden stijgt de temperatuur naar 30-32 graden. De wind komt uit het droge en warme zuidoosten, waardoor het ook op de stranden warm wordt. Met (bijna) geen wolkje aan de lucht wordt het een stralende dag.

Op donderdag zien we de temperatuur nog verder oplopen en bereikt een waarde tussen de 30 en 34 graden. Benauwd voelt het echter niet, dankzij een matige zuidoostenwind. De zon schijnt uitbundig en wordt hooguit vergezeld door wat flarden bewolking.

Vrijdag kan het in het oosten nog 29 of 30 graden worden, maar komt de temperatuur in het westen en noorden met 24 of 25 graden lager uit. Er is meer bewolking aanwezig, maar ondanks dat is de zon nog vaak te zien. Er is een zeer kleine kans op een lokale onweersbui.

In het weekend ligt de maximumtemperatuur tussen 23 en 27 graden. Zon en bewolking wisselen elkaar af en de kans op een (onweers)bui neemt toe.

Volgende week wordt het waarschijnlijk (licht) wisselvallig weer. De temperatuur komt met een waarde tussen 20 en 22 graden iets lager uit, maar dat zijn normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend