Familiedagen Europa Kinderhulp een groot succes

Familiedagen Europa Kinderhulp een groot succes

0

FRYSLÂN – De regio Friesland van Europa Kinderhulp geeft deze zomer aan 132 kansarme kinderen uit België, Frankrijk, Duitsland en Nederland een onvergetelijke vakantie. Dit is mogelijk dankzij de vele aanmeldingen van gastgezinnen die hun hart en huis hiervoor hebben opengesteld. De laatste jaren konden steeds minder kinderen worden uitgenodigd doordat vakantiegezinnen om diverse redenen geen kinderen konden opnemen en zich sporadisch nieuwe vakantiegezinnen zich aanmeldden.

Doordat het aantal nieuwe vakantiegezinnen dit jaar beduidend hoger lag dan de voorgaande jaren konden meer kinderen worden uitgenodigd. Deze ontwikkeling geeft moed en voor de vrijwilligers van Europa Kinderhulp Friesland een extra stimulans om hun mooie werk met nog meer enthousiasme te doen.

In de periode dat de kinderen in Friesland zijn worden door de vrijwilligers van Europa Kinderhulp Friesland familiedagen georganiseerd. Op deze dagen krijgen de kinderen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven samen met hun vriendjes of broertjes en zusjes, of zoals voor twee groepen uit Duitsland de beginselen van het fierljeppen onder de knie te krijgen. De vakantieouders krijgen op deze dagen de mogelijkheid met elkaar van gedachten te wisselen en ervaringen te delen. Het is ook niet niks wanneer je 1,5 week of langer 1 of meer onbekende kinderen in je gezin laat meedraaien. Andere gebruiken en gewoonten die voor deze kinderen heel normaal zijn maar voor Nederlandse begrippen enigszins buiten de maat lopen.

De familiedagen vonden plaats op kinderboerderij/natuur en milieucentrum De Naturij in Drachten en op de velden van de Fierljepvereniging Winsum, waarbij de leden van deze vereniging belangeloos de kinderen kennis lieten maken met de Fierljepsport. Eerst in het zand en later het grote werk over het water. Wilt u het echte werk zien, kom dan op 13 augustus a.s. naar de Friese Kampioenschappen in Winsum.
IMG_0029IMG_0029IMG_0031

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend