Fotograaf ziet Duitse RAF terroristen bij tankstation langs de A32

Fotograaf ziet Duitse RAF terroristen bij tankstation langs de A32

0

HEERENVEEN – De uit Noordwolde afkomstige persfotograaf Piet Bosma zegt dat hij eind mei de drie gezochte RAF terroristen heeft gezien bij een tankstation aan de A32 tussen Wolvega en Heerenveen. Bosma doet woensdag zijn verhaal op de website Stellingwerf.nl.

Het gaat om de links-radicale RAF terroristen Ernst-Volker Staub (62), Daniela Klette (57) en Burkhard Garweg (47). Het drietal wordt gezocht door de Duitse autoriteiten. Het vermoeden bestaat dat ze in Nederland verblijven. De drie gezochte terroristen zouden achter een recente reeks gewelddadige overvallen op geldtransporten zitten. In de jaren zeventig en tachtig zaaide da RAF dood en verderf in Duitsland en Nederland.

Op 25 mei kreeg Bosma een woordenwisseling met twee Duits sprekende mannen op het parkeerterrein bij het tankstation. De twee mannen en een vrouw stonden daar met een busje en een personenwagen. Een van de mannen stond daar schaamteloos te plassen. Toen Bosma hoofdschuddend kenbaar maakte dat dit niet juist is maakte de man een snijdende beweging langs zijn keel. Bosma is toen verder gereden om escalatie te voorkomen.

Toen begin mei bekend werd gemaakt dat er drie voortvluchtige RAF terroristen gezocht werden gingen bij Bosma de alarmbellen af. Hij herkende het drietal op een compositiefoto en waarschuwde de politie. Volgens de politie is er veel getipt over het gezochte drietal. Het is niet duidelijk of de tip van Bosma iets heeft opgeleverd. De meldingen zijn doorgegeven aan de Duitse politie. Zij coördineren de zaak.

Piet Bosma wacht de gang van zaken gelaten af. ‘Het is niet zo dat ik hier mee op de voorgrond wil komen , maar ik zou wel graag weten of ik het juist heb gezien.’

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend