Bosexcursie met koffie en appelgebak

Bosexcursie met koffie en appelgebak

0

KATLIJK – De Ketlikerheide, vlakbij Heerenveen, is een heideterrein met opvallend veel verschil in hoogte. Wandel langs vennetjes, door bos en over heidevelden.

Op zondagochtend 28 augustus organiseert It Fryske Gea een excursie waarbij het sfeervolle Kwartier Noord u ontvangt met koffie en versgebakken appeltaart. Daarna wandelen we onder leiding van een gids van It Fryske Gea langs heidevelden en komen onderweg langs een dassenburcht. De gids wijst u op sporen van de das en ander wild. Deelname is voor leden van It Fryske Gea op vertoon van de ledenpas € 5,-, niet-leden betalen € 9,75,-. Dit is inclusief twee koppen koffie/thee, vers gebakken appeltaart en een excursie van 1,5 uur.

Dassenburcht, damherten en glooiende heidevelden
De Ketlikerheide is een paar jaar geleden groots aangepakt. De heide is deels geplagd en zo langzamerhand zien we duidelijk welke planten en dieren hier van profiteren. We wandelen over het heideveld en door de bossen. Onderweg laat de gids een dassenburcht zien waarin de dassen actief in de weer zijn. Zo zien we sleepsporen van het schoonmaken, pootafdrukken en soms uitwerpselen. Het gebied herbergt ook een groot scala aan planten en paddenstoelen. De Ketlikerheide is een onbekend stukje natuur onder de rook van Heerenveen, maar zeker de moeite waard. Aanschouw het uitzicht over de glooiende heide en beleef de mysterieuze stilte in de dennenbossen.

Klik HIER om u aan te melden voor de excursie!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend