Indië-herdenking op maandag 15 augustus

Indië-herdenking op maandag 15 augustus

0

HEERENVEEN – Komende maandagavond, 15 augustus, vindt de jaarlijkse Indië-herdenking plaats bij het monument bij het plantsoen aan de Van Kleffenslaan (Gashoudersplein) in Heerenveen.

Vanaf 18.45 uur is een ieder van harte welkom bij deze herdenking.

De ceremonie start om 19.00 uur met een toespraak door burgemeester Tjeerd van der Zwan. Daarna volgt de toespraak van de heer Anton Melein namens het Veteranenplatform en het spelen van het Nederlands signaal Taptoe. Vervolgens wordt een minuut stilte gehouden. Na het Wilhelmus volgt de bloemlegging.

Afsluitend is er koffiedrinken in de Heerenveense School.

Dit jaar is het 71 jaar geleden dat Japan op 15 augustus capituleerde. Hiermee kwam er een einde aan de oorlog in Zuidoost-Azië en daarmee aan de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden. Op 15 augustus wordt er ook stilgestaan bij de vijf Heerenveense slachtoffers die als militair hun leven lieten in Nederlands-Indië.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend