Open tuinen route Zuid Friesland

Open tuinen route Zuid Friesland

0

ORANJEWOUD – Zaterdag 6 en zondag 7 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur vindt de open tuinen route Zuid Friesland weer plaats. Bij de families Woudstra en Diever in Ter Idzard en familie Klijnstra in Oranjewoud is weer een flink aantal bloeiende fuchsia’s te bewonderen. Daarnaast is er werk van een aantal hobbyisten te zien.

In 1695 ontdekte de Franse monnik en plantenkenner Plumier op het eiland San Domingo (West-Indië) een tot dan toe onbekende plant met rode bloemen. Hij gaf deze plant de naam Fuchsia, genoemd naar de door hem bewonderde Duitse medicus en botanicus Leonhard Fuchs. Na de ontdekking van Plumier zijn er in verschillende gebieden in Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland honderd fuchsiasoorten ontdekt. In de laatste 150 jaar zijn er door veredelaars meer dan 5000 verschillend fuchsia’s ontstaan. Nieuwe soorten zowel in groeivorm als in de bloemkleur en bloemgrootte. Men noemt deze soorten ‘Cultivars’. Een veredelaar die een nieuwe plant heeft gekweekt geeft deze plant een zelfbedachte naam.

Onder het genot van een kop koffie of thee kan men alles te weten komen over de wereldbekende fuchsia’s.

Adressen:Familie Woudstra, Idzardaweg 33 in Ter Idzard., Familie J. Diever, Idzardaweg 51d in Ter Idzard, en Familie Klijnstra Krukmanslaan 36 in Oranjewoud.

Foto’s: Peem Media
opentuin2opentuin1

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend