Bakker Lenes geeft les slagroomspuiten bij Brasserie De Stal

0

HERENVEEN – De medewerkers van Brasserie de Stal, een dagbestedingslocatie van Talant, kregen vrijdag les in slagroomspuiten door Piet Lenes van bakkerij Lenes. De bakker bood dit spontaan aan toen hij hoorde dat de Brasserie de kaart uit wilde uitbreiden met een Frysk bakje; koffie/thee met oranjekoek.

“Het komt de smaak ten goede dat de slagroom vlak voor het serveren wordt opgespoten,” geeft de bakker aan. Begeleidster Diana Mintjes staat voor kwaliteit, maar wil daarnaast ook dat de cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen werken. De les slagroomspuiten levert hieraan absoluut een bijdrage.

Geïnspireerd door de samenwerking van Talant met Kulturele Haadstêd onstond bij Brasserie de Stal het idee om een Frysk Bakje aan te bieden. Hiermee hoopt de brasserie toeristen en Friezen te verleiden om langs te komen. Brasserie de Stal ligt vlakbij het Heidemeer en fietsknooppunt 27, wat het een heerlijk rustpunt voor fietsers en wandelaars maakt.

Bij Brasserie de Stal werken mensen met een verstandelijke beperking met begeleiding van deskundig zorg- en horecapersoneel. Werk en plezier komen hier op een mooie manier samen. Plezier voor de medewerkers, maar zeker ook voor de bezoekers.

Foto’s: Dennis Stoelwinder
stal3stal2stal1

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend