Badeendjes zwemmen 17.000 euro bij elkaar voor Foppe Fonds

Badeendjes zwemmen 17.000 euro bij elkaar voor Foppe Fonds

0

HEERENVEEN – De Duckrace van JCI in het centrum van Heerenveen leverde zaterdagmiddag een bedrag van 17.000 euro op voor het Foppe Fonds. Wethouder Hans Broekhuizen kiepte om twee uur een shovelbak met ruim 4000 badeendjes in het water aan de Herenwal. De brandweer spoot de eendjes vervolgens richting de Overkluizing.

Foppe de Haan was zelf aanwezig namens het Foppe Fonds. Nadat de nummers van de winnende eendjes bekend waren gemaakt mocht Foppe een cheque van 17.000 euro in ontvangst nemen. ,,Dit is geweldig mooi!” reageert Foppie die daarna stil valt.

Het bedrag kwam tot stand doordat de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) het bedrag verdubbeld heeft.

100PK PROJECT
In 2015 is het Foppe Fonds gestart met het 100PK project waarbij de para hippische sport centraal staat. Dit project heeft als doelstelling om tenminste 100 kinderen en jongen in Noord Nederland in contact te brengen met de paardensport. Paardrijden kan een therapeutische en sportieve uitwerkingen hebben op kinderen met een beperking. Het is een van de weinige sporten die zij kunnen doen zonder gebruik te hoeven maken van hun rolstoel, immers de benen van het paard dragen het kind. Door paardrijden worden kinderen met een beperking rustig, leren ze balans te houden en wordt hun ontwikkeling gestimuleerd, erg belangrijk dus!
Echter zijn er dure hulpmiddelen nodig om dit te realiseren, zoals een aangepast zadel, een huifkarbed, tilmiddelen of opstapperrons. Met het geldbedrag JCI Heerenveen zal ophalen kunnen dit soort hulpmiddelen worden aangeschaft.

De volgende lotnummers hebben een prijs gewonnen: 2012 – 1e prijs 0218 – 2e prijs 1813 – 3e prijs 0542 – 4e prijs 2346 – 5e prijs.

Foto’s: Dennis Stoelwinder
duck1duck2duck3duck4duck5duck6duck7duck8duck9duck10duck11duck12duck13duck14duck15duck16duck17duck18

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend