Column Lutz Jacobi; Laat de kust met rust!

Column Lutz Jacobi; Laat de kust met rust!

0

Start van het zomerreces in de Tweede Kamer. Geen vergaderingen meer : tijd voor bezoeken in het land en voor vakantie!!. De laatste week veel debatten gehad , vaak tot diep in de nacht. De laatste dag werden nog honderden moties ingediend. Heb zelf nog een motie ingediend die de regering vraagt om in het Kustpact met provinciale- en gemeentelijke overheden bindende afspraken te maken over handhaving en bescherming van ons unieke kustlandschap.

Eind vorig jaar nam Minister Schultz het besluit om de regelgeving met betrekking tot bouwen aan de kust te versoepelen. Tot grote schrik van velen. Grote weerstand ! En terecht !! Onze kuststroken zijn uniek en kwetsbaar en moeten beschermd worden. Niet bouwen daar dus, was de grote roep vanuit het land, ook niet in verband met waterveiligheid. Ruim 100.000 handtekeningen van mensen die de kuststrook willen beschermen en pittige debatten zorgen er voor dat de Minister direct na de zomer een Kustpact zal presenteren. Omdat delen van de kust qua regelgeving vallen onder gemeenten is het belangrijk dat in samenwerking met hen goede afspraken worden gemaakt. Dat moet goed, snel en bindend, en er moet controle op uitgevoerd worden. Om te voorkomen dat de vele plannen die klaarliggen voor het bouwen in- en rondom het Kustgebied worden uitgevoerd..

Deze week was ik aan t strand, tussen de debatten door een.hapje eten….. en vooral te verzuchten hoe heerlijk het is aan zee en in de duinen. En te constateren dat ik er veel te weinig ben geweest in de 10 jaren in Den Haag. Het was er druk in deze laatste week voor de schoolvakanties.. Schoolklassen, ouders, mensen aan t genieten van de prachtige kust aan zee. De kust moet bereikbaar blijven voor ons allemaal, niks bebouwing!!

Wens u allemaal een mooie zomertijd !!!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend