Opnieuw fairtrade certificaten uitgereikt in Heerenveen

Opnieuw fairtrade certificaten uitgereikt in Heerenveen

0

HEERENVEEN – Woensdagmiddag werden er weer een tweetal fairtradecertificaten uitgereikt door wethouder Coby van der Laan. Horecagroothandel Hanos in Heerenveen kreeg een fairtradecertificaat uitgereikt. Zij hebben een enorm assortiment van Fairtrade producten: koekjes, chocolade, koffie, thee, broodbeleg, sappen, fruit en ijs.

In Museum Belvédère in Oranjewoud, werd woensdagmiddag ook een certificaat uitgereikt. Het restaurant van het museum serveert veel fairtrade-producten. Dit gaat onder andere om koffie, thee en chocolade..

Fairtrade betekent eerlijke handel. Het zorgt ervoor dat de boeren en producenten een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en kunnen investeren in zichzelf, hun familie en in de gemeenschap waarin zij leven.

Jammer genoeg is Fairtrade nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is de campagne (H)eerlijk Heerenveen van start gegaan met als doel: zoveel mogelijk bedrijven en organisaties te stimuleren om Fairtrade te worden.

Heerenveen heeft zich ten doel gesteld om Fairtrade Gemeente te worden. Een enthousiaste locale werkgroep is in 2015 van start gegaan om dat doel te halen. De Wereldwinkel, De Trinitaskerk, gemeenteraadsleden, ondernemers en vrijwilligers zijn deelnemers van deze werkgroep. De gemeente ondersteunt de werkgroep.

Steeds meer bedrijven bieden duurzame en Fairtrade producten aan; restaurants, supermarkten, winkels en bedrijven die het (H)eerlijk Heerenveen certificaat hebben ontvangen (ruim 30), zijn de voorlopers die ongetwijfeld snel navolging krijgen. Dat maakt het voor de consumenten steeds makkelijker om (h)eerlijk te winkelen.

Foto’s: Dennis Stoelwinder
ft1ft2

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend