Is de vrijwillige brandweer iets voor jou?

Is de vrijwillige brandweer iets voor jou?

0

HEERENVEEN – Brandweer Fryslân zoekt mannen en vrouwen voor de vrijwillige brandweer. Goede brandweerzorg is van groot belang voor een veilig Fryslân. Blusgroepen met enthousiaste vrijwilligers zijn daarvoor onmisbaar.

Op dit moment zijn verschillende brandweerposten op zoek naar nieuwe collega’s om de 24 uur-brandweerzorg ook voor de toekomst te kunnen garanderen. Hieronder ook post Heerenveen.

Brandweer doet meer dan blussen
Brandweer Fryslân is onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân. Binnen deze Veiligheidsregio werken de Friese brandweer en GGD samen aan de gezondheid en veiligheid van alle inwoners van Fryslân. De brandweer richt zich op brandbestrijding, technische hulpverlening bij bijvoorbeeld ongevallen, gevaarlijke stoffen en storm- en waterschade. Bij Brandweer Fryslân werken bijna 1.400 mensen, waaronder ongeveer 1.200 vrijwilligers.

Is de vrijwillige brandweer iets voor jou?
Denk je dat de vrijwillige brandweer iets voor jou kan zijn? Op de site van brandweer Fryslân kun je je hier verder in verdiepen. Lijkt het je wat om deel uit te gaan maken van de blusgroep in jouw woon- en/of werkplaats? Dan kun je je belangstelling aangeven via het belangstellingsformulier op de website van brandweer Fryslân.

Opleiding
Donderdagavond nam onze fotograaf een kijkje bij een oefening van nieuwe manschappen die momenteel met de opleiding tot brandweerman/vrouw bezig zijn. In en rond het Abe Lenstra stadion werden diverse opdrachten uitgevoerd onder toeziend oog van een aantal instructeurs. De oefeningen bestonden uit het redden van slachtoffers uit een ruimte vol rook, reanimeren en met een waterkanon werken.

Foto’s: Dennis Stoelwinder
brw1brw2brw3brw4brw5brw6brw7brw8brw9

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend