Oldtimer brommers rijden voor Stichting Milou

Oldtimer brommers rijden voor Stichting Milou

0

HEERENVEEN – Zaterdag was het weer tijd voor de jaarlijkse toertocht op oldtimer brommers door het Friese land.

Circa 150 oldtimer brommers (brommers zijn minimaal 25 jaar oud) reden een 80 kilometer lange rondrit.

Onder andere Robert van der Helm, Arjan Pas en Meine van der Duim zijn de organisatoren van Toertocht Friesland. Ieder jaar stippelen zij een fantastische route uit door Friesland. Dit jaar is het alweer zevende editie en zal het zoals ieder jaar een groot succes worden. Vanuit het hele land nemen ze deel aan de tocht. De leden zijn o.a. van de brommerclub ’t Oale Kreng uit Vroomshoop.

De route blijft tot het moment dat de tocht start een goedbewaard geheim. De deelnemers moesten zich zaterdag bij Brasserie La Fontaine verzamelen. Zij voorzagen alle deelnemers van koffie en wat lekkers. 11.00 uur vertrok de hele groep. Tussendoor hebben ze een aantal keer een korte pauze waarin gezorgd werd wordt van eten en drinken. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door alle sponsoren en Hilda van Houten. Rond 16.00 uur kwam iedereen weer in Heerenveen waar Tom Mulder van Café ‘t Houtsje de deelnemers bij zijn café ontving.

Het inschrijfgeld voor de tocht, €7,- per persoon, gaat in zijn geheel naar Stichting Milou in Heerenveen. Stichting Milou is opgericht door Harry, de vader van Milou. Milou is een dertienjarig meisje uit Heerenveen en deed aan turnen op hoog niveau. Zaterdag 12 december jongstleden deed ze mee aan het NK in Oss en kreeg ze een ongeluk. Ze belandde op haar nek. Vallen en nooit meer opstaan! Een nachtmerrie voor iedereen! Helaas is dit de realiteit voor Milou. Maar ze geeft niet op! Ze doet er alles aan en heeft echt een doorzettingsvermogen en vechtlust. Het doel van de Stichting is om het leven van Milou te veraangenamen met alle mogelijke middelen.

Robert en Hilda benadrukken dat een dergelijke tocht niet georganiseerd kan worden zonder hulp van enthousiaste sponsoren. En die hebben ze. Ze sommen op: Brasserie La Fontaine, Café ‘t Houtsje, ITBB Toppers in techniek, Feest DJ Kevin, Brom en scootmobiel.nl, more-jeans.nl, Boels verhuur, Infrastructuur Dirk Brink.Laurens Bosma Handelsonderneming, Autowascentrum Dasselaar Vriezenveen, Dekbeddenvoordeel.nl en Sybrand Cnossen.

Foto’s: Frank Vink

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend