Aanpassing rioolwaterafvoer Jubbega en Hoornsterzwaag

Aanpassing rioolwaterafvoer Jubbega en Hoornsterzwaag

0

JUBBEGA – De gemeente Heerenveen is bezig om de afvoer van het rioolwater te wijzigen. Voor het afvoeren van het rioolwater is enkele jaren geleden een afvoersysteem aangelegd in de buitengebieden van de gemeente Heerenveen. Op een aantal plaatsen is het systeem niet optimaal. Dat geldt ook in en om Jubbega en Hoornsterzwaag.

Omdat het rioolwater in Jubbega en Hoornsterzwaag te lang onderweg is in de zogenaamde persleidingen, komen er gassen vrij. Daardoor ontstaan er stankproblemen in Jubbega bij het lozingspunt. De rioolpompen moeten daarnaast onder hoge druk werken, wat veel slijtage en energie kost.

Aanpassingen
De lange persleiding vanuit Hoornsterzwaag wordt ter hoogte van de aansluiting Ds. Ten Catewei – Bij de Leijwei gescheiden, zodat er nog één korte persleiding in Jubbega loost. Ter hoogte van de Ds. Ten Catewei – Bij de Leijwei wordt een nieuw gemaal gebouwd dat het rioolwater naar een bestaande persleiding aan de P.W. Janssenweg transporteert.

Ook wordt er een doorspoelgemaal geplaatst dat de persleidingen naar Jubbega en de P.W. Janssenweg schoonhoudt en ververst om overlast van stank bij de lozingpunten te voorkomen.

Verleden jaar is de persleiding langs de Luxemburg naar de P.W. Janssenweg al verzwaard. Momenteel wordt er een persleiding gelegd langs de Ds. Ten Catewei om het afvalwater af te voeren vanaf nog een nieuw te bouwen gemaal aan de Ds. Ten Catewei – Bij de Leijwei. Deze werkzaamheden zijn in september / oktober 2016 gepland.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend