Wethouder Siebenga legt eerste steen buitenterrein Thialf

Wethouder Siebenga legt eerste steen buitenterrein Thialf

0

HEERENVEEN – Op vrijdagmiddag 3 juni werd het startsein gegeven voor het vernieuwen van het terrein rondom Thialf. Gedeputeerde Klaas Kielstra legde samen met wethouder Siebren Siebenga van de gemeente Heerenveen de eerste steen op het voorterrein van het nieuwe Thialf.

Vernieuwd Thialf en uitstraling
Thialf is voor Heerenveen, voor Friesland en voor Nederland altijd het onbetwiste schaatscentrum en moet een voorsprong blijven nemen op concurrerende accommodaties. Uitstraling, toegankelijkheid en bereikbaarheid zijn essentieel. Ook moet het grotere ijsstadion goed worden ingepast in de omgeving. Dit is dan ook het moment om het terrein te vernieuwen en aan te passen aan de gewijzigde logistiek en nieuwe functionaliteiten. Het huidige terrein, met name aan de noordzijde, verkeert nu in een erg slechte staat. Met het nieuwe buitenterrein kan in het najaar van 2016 een vernieuwd complex in een deels vernieuwde omgeving worden opgeleverd. Nakomende werkzaamheden lopen door tot in het voorjaar van 2017.

Financiering uit Investeringsagenda
Het project Herinrichting buitenterrein Thialf is onderdeel van de Investeringsagenda Drachten Heerenveen (IDH), een compensatieprogramma voor de afgeblazen spoorlijn Heerenveen – Drachten – Groningen. Binnen dit programma financiert de provincie Fryslân samen met de gemeenten en het bedrijfsleven projecten die gericht zijn op bereikbaarheid en sociaaleconomische structuur. In totaal wordt er ruim € 85 miljoen door de partners geïnvesteerd. Voor de herinrichting van het buitenterrein Thialf is € 1,7 miljoen beschikbaar.

Heerenveense projecten
In Heerenveen loopt een aantal projecten binnen de IDH die gericht zijn op sportvoorzieningen en de bereikbaarheid daarvan. Sportstad wordt uitgebreid met onder andere een skeelerpiste en de spoorwegovergang bij Thialf wordt veiliger gemaakt door verkeersstromen te scheiden. Om ook de bereikbaarheid van Heerenveen en de doorstroming van en naar de snelweg tijdens de spits en sportevenementen te verbeteren, worden de aansluitingen op de A32 aangepast.

Foto: Max van Gelder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend